Κυριακή 2 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Στον "αέρα" οι συνομιλίες...

Απειλεί να μην προσέλθει ο Ντενκτάς. "Εχει χάσει το παιχνίδι", ισχυρίζεται η κυπριακή κυβέρνηση

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.-

"Ο Ραούφ Ντενκτάς έχει χάσει το παιγνίδι και θα πρέπει να το έχει ήδη καταλάβει", δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Γ. Κασουλίδης,σχολιάζοντας τις απειλές του Τουρκοκύπριου ηγέτη, ότι δε θα προσέλθει στις συνομιλίες για το Κυπριακό, αν συνεχιστούν οι επαφές για την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Οπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ο Γ. Κασουλίδης, σε δηλώσεις του στο αεροδρόμιο Λάρνακας μετά την επιστροφή του από τη Βρετανία, επισήμανε ότι ο Ντιέγκο Γκόρντοβεζ,κατά την επικείμενη επίσκεψή του στην Κύπρο, θέλει να συνεχίσει τις μεθοδεύσεις της Γκλιόν προετοιμάζοντας διαπραγματεύσεις, μετά τις προεδρικές εκλογές και ζητώντας την έγκριση των δύο πλευρών.

Ο Ραούφ Ντενκτάς,αναζητώντας προφάσεις για να μη συναντηθεί με τον Ντιέγκο Γκόρντοβεζ, έχει δηλώσει ότι κατά την επίσκεψή του, ο ίδιος θα βρίσκεται στην Τουρκία για αγγειογράφημα. Επίσης, χαρακτήρισε την επίσκεψη άκαιρη και είπε ότι κανένας δεν τον ενημέρωσε γι' αυτή.

Ο υπουργός Εξωτερικών, σχολιάζοντας τις δηλώσεις περί κινδύνου "θερμού επεισοδίου" μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, είπε ότι δεν πρέπει να αποκλείουμε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Παράλληλα, ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν έχει πληροφορίες, αν πράγματι υπάρχει σχέδιο για τέτοιο επεισόδιο. Παρατήρησε ωστόσο ότι υπάρχει μια μικρή πιθανότητα, και γι' αυτό είμαστε σε ετοιμότητα, ώστε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση.

Ο Γ. Κασουλίδης παρατήρησε ότι είναι καθήκον ενός υπουργού Εθνικής Αμυνας να δηλώνει ετοιμότητα για αντιμετώπιση ενός τέτοιου ενδεχόμενου. Σε ερώτηση σχετικά με πιθανή παραμονή στην Κύπρο των τουρκικών δυνάμεων, που θα φτάσουν στα Κατεχόμενα για τις ασκήσεις "Ταύρος" και "Αποφασιστικότητα", ο υπουργός Εξωτερικών είπε ότι εάν παραμείνουν θα είναι μια ακόμη απόδειξη των πραγματικών επεκτατικών τουρκικών προθέσεων, οι οποίες ασφαλώς και θα δικαιολογήσουν ανάλογη αντίδραση της δικής μας πλευράς.

Ο Γ. Κασουλίδης είπε επίσης ότι δε δικαιολογείται η Τουρκία, προφασιζόμενη την παραγγελία των πυραύλων S-300, να αντιπαρατάσσει τόσα άρματα μάχης, με το πρόσχημα της προστασίας των Τουρκοκυπρίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ