Πέμπτη 6 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

λ9

Στη μνήμη του ΓΙΩΡΓΗ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ,επίτιμου δικηγόρου, στελέχους του ΚΚΕ και συνηγόρου των αγωνιστών στα δικαστήρια και τα στρατοδικεία, η συντρόφισσα της ζωής του Μαίρη προσφέρει στην Οικονομική Εξόρμηση για τα 80χρονα του ΚΚΕ 35.000 δρχ., ως πρώτη δόση.

* * *

λ9

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ,μέλους του ΚΚΕ, προσφέρουμε 30.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Τσουκαλιού, για τα 80χρονα του ΚΚΕ.

Η γυναίκα του, η αδελφή του και τα παιδιά του

* * *

λ9

Στη μνήμη του αδελφού μας ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΒΑΠΟΡΙΔΗ,μαχητή του ΕΛΑΣ Νέας Σμύρνης, ο οποίος σκοτώθηκε το Δεκέμβρη του 1944. Των γονιών μας ΑΡΙΑΔΝΗΣ και ΣΩΤΗΡΙΟΥ,καθώς και στη μνήμη του θείου μας ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΑΔΗ,από τα παλαιά στελέχη του ΚΚΕ και Ακροναυπλιώτη, προσφέρουμε στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 30.000 δρχ.

Γιάννης, Γιώργος, Αδάμ Βαπορίδης

* * *

λ9

Στις 26 Οκτώβρη 1997 πέθανε ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΓΑΪΤΑΝΟΣ.

Αντί για λουλούδια στον τάφο του προσφέρω για τα 80χρονα του ΚΚΕ 5.000 δρχ. μέσω ΚΟΒ Κηφισιάς.

Ιωάννα Ραβάνη

* * *

λ9

Συμπληρώνονται 5 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΒΑΣΙΛΗ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ.

Στη μνήμη του η γυναίκα του Τασία Ασημακοπούλου προσφέρει 5.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κηφισιάς.

* * *

λ9

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τότε που έφυγε από κοντά μας ο αγωνιστής ΜΑΝΟΛΗΣ ΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ.Καταγόταν από τη Μικρά Ασία. Γεννήθηκε το 1917. Το 1934 οργανώθηκε στην ΟΚΝΕ και ως το Μάη του 1950, που αφέθηκε ελεύθερος από τις φυλακές των Βούρλων, τα περισσότερα χρόνια τα πέρασε στις φυλακές, τις εξορίες και ανάμεσα σ' αυτούς που ήταν για εκτέλεση.

Εμεινε πιστός ως το τέλος της ζωής του στο ΚΚΕ. Εφυγε όρθιος. Στον τάφο του συντροφιά του ήταν η εφημερίδα του λαού και της εργατικής τάξης, ο "Ριζοσπάστης", του οποίου ήταν καθημερινός αναγνώστης.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 20.000 δρχ. για ενίσχυση του "Ριζοσπάστη" και 30.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Βριλησσίων.

Η γυναίκα του Ειρήνη Μαντοπούλου και οι γιοι του Στάθης και Προκόπης

* * *

Προς τιμήν των 80χρονων του ΚΚΕ και στη μνήμη των αγωνιστών: Του συζύγου μου ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΑΔΗ,Ακροναυπλιώτη, της μητέρας μου ΑΡΕΤΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΥ,του αδερφού μου ΠΕΤΡΟΥ ΜΠΑΤΖΙΟΥ,γραμματέα της ΕΠΟΝ, ο οποίος δολοφονήθηκε στην Ασφάλεια της Λάρισας και του ανιψιού μου ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΒΑΠΟΡΙΔΗ,που σκοτώθηκε στα Δεκεμβριανά, προσφέρω 70.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

Ευγενία Πολυχρονιάδου

* * *

Ο Χρυσόστομος και η Ντέπυ Τσακίρογλου για τα 80χρονα του ΚΚΕ προσφέρουν 105.000 δρχ. στη μνήμη των απλών και ανώνυμων μελών του ΚΚΕ, που διώχτηκαν, βασανίστηκαν και εκτελέστηκαν, αλλά έμειναν πιστοί στα κομμουνιστικά ιδανικά.

* * *

Για τα 80χρονα του Κόμματός μας και στη μνήμη της μητέρας μου ΕΥΑΝΘΙΑΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΟΥ,προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Χολαργού, 30.000 δρχ.

Κορνηλία Κογχυλάκη

* * *

Στη μνήμη του αξέχαστου συντρόφου μου ΔΙΟΝΥΣΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ (συνταξιούχου), τέως ταμία του ΟΣΕ, προσφέρω, μέσω της ΚΟΒ Χολαργού, 5.000 δρχ. ως πρώτη δόση για τα 80 χρόνια του ΚΚΕ, που στέκεται μπροστάρης στους αγώνες για τα δίκαια αιτήματα των εργατών, των αγροτών, των υπαλλήλων, των συνταξιούχων.

Παναγιώτης Βαμβακούσης

* * *

Η Ασπασία Λάζαρη - Ανθούλη και ο Κώστας Ανθούλης, συνταξιούχοι δάσκαλοι, αντιστασιακοί, προσφέρουν 20.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Νέας Χαλκηδόνας, στη μνήμη των γονιών τους ΓΕΩΡΓΙΟΥ και ΜΑΡΙΚΑΣ ΑΝΘΟΥΛΗ,ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ και ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΛΑΖΑΡΗ.

* * *

Στη μνήμη των αγωνιστών ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΓΚΕΒΕΡΑ και ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ,στελεχών του ΚΚΕ, ο Β. Ρέππας πρόσφερε 10.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Παγκρατίου, για τα 80 χρόνια του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ