Παρασκευή 7 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΪΤΖ
Ψευδεπίγραφη η "δωρεάν περίθαλψη"

Η κυβέρνηση μετακυλίει το κόστος στα ασφαλιστικά ταμεία

Την απόφαση της κυβέρνησης για τη μετακύληση και του βάρους της νοσηλείας, όσων έχουν προσβληθεί απ' τον ιό του ΕΪΤΖ, στα ασφαλιστικά ταμεία, επανέλαβε χτες ο υπουργός Υγείας Κ. Γείτονας, κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών του 9ου Πανελλήνιου Συνεδρίου για το ΕΪΤΖ.

"Η πολιτική της δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης θα συνεχιστεί, αλλά είναι καιρός τα ασφαλιστικά ταμεία να επωμιστούν το αναλογούν κόστος" είπε ο υπουργός. Η απόφαση της μετακύλησης του κόστους νοσηλείας στα ασφαλιστικά ταμεία πάρθηκε στις 10.9.1997. Επίσης αποφασίστηκε το κράτος να κρατήσει την υγειονομική κάλυψη των απόρων και των ανασφαλίστων - κάτι που δεν επανέλαβε χτες ο υπουργός. Ακόμα αποφασίστηκε ότι οι αλλοδαποί - αλλά και οι Ελληνες που το επιθυμούν να καλύψουν οι ίδιοι το κόστος της θεραπείας τους - θα προμηθεύονται τα αντιρετροϊκά φάρμακα που θα υπάρχουν και στο εμπόριο.

Σύμφωνα με τις χτεσινές δηλώσεις του υπουργού, το συνολικό κόστος για το 1997 θα φτάσει τα 7 δισ. δραχμές, εκ των οποίων τα 3 δισ. θα διατεθούν για τη θεραπεία με το τριπλό συνδυασμό των αντιρετροϊκών φαρμάκων. Σήμερα υποβάλλονται σε θεραπεία 1.382 οροθετικά άτομα και απ' αυτά τα 780 (ποσοστό 56,4%) παίρνουν τον τριπλό συνδυασμό αντιρετροϊκών φαρμάκων. Το 50% των ατόμων που υποβάλλονται σε θεραπεία είναι ασφαλισμένοι - δηλαδή 691 άτομα. Οι αδήλωτες πόρνες Η αδήλωτη πορνεία χαρακτηρίζεται από την ελάχιστων προδιαγραφών τήρηση κανόνων προστασίας ως προς ΕΪΤΖ, τόνισε χτες ο Γρ. Λάζος,παρουσιάζοντας στο συνέδριο την εργασία που έκανε σε συνεργασία με τις Ε. Κορνάρου,Β. Παπαευαγγέλου και Α. Ρουμελιώτου.

Τα τρία τελευταία χρόνια από τις 20.000 μη δηλωμένες εκδιδόμενες γυναίκες που συμμετείχαν σε έρευνα, οι 21 παραδέχτηκαν ότι είναι φορείς του ΕΪΤΖ. Επίσης για 34 γυναίκες αναφέρθηκε ότι ήταν θετικές, αλλά λόγω της κινητικότητας, που αντιμετωπίζει το επάγγελμα, δεν εντοπίστηκαν.

Μαζί με τις δηλωμένες οι πόρνες στην Ελλάδα ανέρχονται σε 21.000 εκ των οποίων, όπως είπε ο Γρ. Λάζος, οι 7.500 είναι Ελληνίδες και οι υπόλοιπες αλλοδαπές. Η παραδοσιακή πορνεία, υπογράμμισε, έχει δώσει τη θέση της στην "εκσυγχρονισμένη και κερδοσκοπικά εξορθολογισμένη που αποφέρει τεράστια κέρδη σε αυτούς που την ελέγχουν".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ