Σάββατο 8 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ασβεστο φως ο Κόκκινος Οχτώβρης

Το φως της Οχτωβριανής Επανάστασης, θα καίει πάντα στις καρδιές μας, είναι ο φάρος που θα οδηγεί και θα εμπνέει πάντα τους αγώνες της εργατικής τάξης και όλων των λαών για μια "νέα έφοδο στον ουρανό", για μια άλλη κοινωνία "της δουλιάς και της πανανθρώπινης φιλίας".

Τα 80χρονα γιόρτασαν οι εργάτες όλου του κόσμου. Μεγάλες εκδηλώσεις έγιναν στο Λένινγκραντ και τη Μόσχα και σε πολλές ακόμα πόλεις της πρώην Σοβιετικής Ενωσης.

Οι εργαζόμενοι στα γραφεία της ΚΕ του ΚΚΕ, οι εργαζόμενοι στο "Ριζοσπάστη" και τον "902", τίμησαν χτες το μεσημέρι τη μεγάλη επέτειο των 80 χρόνων της Οχτωβριανής Επανάστασης σε εκδήλωση που οργάνωσαν στα γραφεία της ΚΕ στον Περισσό. Με μάτια βουρκωμένα απ' τη συγκίνηση, παλιότεροι σύντροφοι και νεότεροι αγωνιστές άκουσαν την ομιλία - χαιρετισμό στη Μεγάλη Οχτωβριανή Επανάσταση και τα επιτεύγματά της από τον σ. Τάκη Τσίγκα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και αρχισυντάκτη του "Ρ", ενώ απάγγειλαν μοναδικά ποιήματα του Μπρεχτ ο Γιάννης Καλατζόπουλος και του Μαγιακόβσκι η Μαρία Δαρζέτα.


ΣΕΛ.  6   -   7

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ