Σάββατο 8 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΕΛΔΑ
Βήμα ιδιωτικοποίησης η... μετοχοποίηση της ΔΕΠ

Την αντίθεσή του με την πολιτική της "μετοχοποίησης" και κάθε πολιτικής που ανατρέπει το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Ομίλου, εκφράζει με ανακοίνωσή του το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων των ΕΛΔΑ. Στην προσπάθεια αντίδρασης στην αποφασισμένη πορεία, σημειώνεται, επιδιώκεται ήδη συνεργασία και με τα άλλα σωματεία του Ομίλου, έτσι ώστε να εμποδιστούν αποφάσεις που βλάπτουν τους εργαζόμενους.

Τους λόγους της διαφωνίας τους οι εργαζόμενοι εστιάζουν στα εξής σημεία:

  • Η μετάβαση μέρους της περιουσίας της ΔΕΠ σε θεσμικούς επενδυτές δεν αποτελεί την ορθότερη επιλογή άντλησης κεφαλαίων για την εξυπηρέτηση των επενδυτικών προγραμμάτων, γιατί δεν ερευνήθηκαν άλλα εναλλακτικά σενάρια και συγκρινόμενα να απορριφθούν σαν ασύμφορα.
  • Τα διαθέσιμα κεφάλαια του Ομίλου και η συνεχής κερδοφορία του εγγυώνται τη δυνατότητα αυτοχρηματοδότησης των απαιτούμενων επενδύσεων.
  • Η μετοχοποίηση δεν προσδιορίζει την πραγματική αξία της ΔΕΠ και δε διασφαλίζει ενδεχόμενη αποκρατικοποίηση του Ομίλου στο μέλλον. Αντίθετα αποτελεί το πρώτο βήμα προς την ιδιωτικοποίηση και θα αναγκάσει τον Ομιλο να επιδιώκει τη μέγιστη δυνατή συνεχή κερδοφορία με δραστηριότητες που μπορούν να είναι σε βάρος της αναπτυξιακής πορείας του.
  • Η μετοχοποίηση δε λύνει κανένα πρόβλημα της Επιχείρησης ούτε ακόμα ζητήματα διαφάνειας και αξιοκρατία, απλώς φέρνει σύννεφα ανησυχίας τόσο στη χάραξη στρατηγικής ανάπτυξης όσο και στις εργασιακές σχέσεις.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ