Σάββατο 8 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Καταγγέλλεται η τρομοκρατική επίθεση

Την προχτεσινή, πρωτοφανή σε αγριότητα, επίθεση των ΜΑΤ και της Αστυνομίας εναντίον ξενοδοχοϋπαλλήλων, που πραγματοποιούσαν πορεία προς το χώρο που διεξάγεται η τουριστική έκθεση PHILOXENIA στη Θεσσαλονίκη, καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η ΕΕ της Ομοσπονδίας Επισιτισμού - Τουρισμού.

Η Ομοσπονδία καταγγέλλει "τον αυταρχισμό που επιδεικνύει η κυβέρνηση ενάντια στις λαϊκές κινητοποιήσεις" και αποδίδει τα φαινόμενα αυτά στο "στόχο της κυβέρνησης να φιμώσει το συνδικαλιστικό κίνημα, να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, για να περάσει τα αντιλαϊκά της μέτρα". Η Ομοσπονδία καλεί τους ξενοδοχοϋπαλλήλους να "δυναμώσουν τη συμμετοχή τους στα σωματεία και στις κινητοποιήσεις και με αποφασιστικότητα και μαζικότητα να προωθήσουν λύσεις στα προβλήματά τους".

Σε δήλωσή του ο γγ της Ομοσπονδίας Χ. Κατσώτης,ο οποίος ήταν παρών στα επεισόδια, τόνισε: "Η κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα εντείνει τον αυταρχισμό και την τρομοκρατία απέναντι στις εργατικές κινητοποιήσεις. Προσδοκά και μ' αυτό τον τρόπο να περάσει τα αντιλαϊκά της μέτρα. Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι της Θεσσαλονίκης αντιμετώπισαν προχτές στην πόλη τη βία των δυνάμεων καταστολής, που τους επιτέθηκαν με εντολή των υπουργών Δημόσιας Τάξης και Ανάπτυξης, οι οποίοι ήθελαν να προφυλάξουν από τον "εχθρό λαό" την εκδήλωση εργοδοτών και κυβερνητικών εκπροσώπων. Ομως οι εργαζόμενοι θα αντισταθούν και θα αντιμετωπίσουν μαζικά και αποφασιστικά τέτοια φαινόμενα, θα συνεχίσουν τους αγώνες τους, όσο συνεχίζεται αυτή η πολιτική".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ