Σάββατο 8 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Εμπαίζονται οι συνταξιούχοι του Δημοσίου

Την αγανάκτησή του για το προωθούμενο από την κυβέρνηση νέο αντισυνταξιουχικό νομοσχέδιο για την προσαρμογή των συντάξεων των δημοσίων υπαλλήλων στο νέο μισθολόγιο, με το οποίο εμπαίζονται για άλλη μια φορά οι συνταξιούχοι, εκφράζει με ανακοίνωσή του, ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Πολιτικών Δημοσίων Υπαλλήλων Αθήνας.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι αγνοήθηκαν απ' την κυβέρνηση οι προτάσεις των συνταξιούχων και με το νομοσχέδιο νομιμοποιείται η ληστεία σε βάρος τους, καταργείται ουσιαστικά το δικαίωμα - σύμφωνα και με την πρόσφατη γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου - της επαναφοράς των συντάξεων στο 80% των αποδοχών των εν ενεργεία υπαλλήλων.

Ο Σύνδεσμος καταγγέλλει, επίσης, τις προθέσεις της κυβέρνησης για πλήρη κατάργηση των κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων, όπως διαφαίνεται απ' την "έκθεση Σπράου".

Τέλος, καλεί την ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ να εγκαταλείψουν τη μέχρι σήμερα λαθεμένη τακτική τους, της συμμετοχής στον "κοινωνικό διάλογο" και να αναλάβουν πρωτοβουλίες για κάλεσμα εργαζομένων και συνταξιούχων σε κοινούς και αποφασιστικούς αγώνες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ