Σάββατο 8 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ - ΣΕΡΡΕΣ
Καταδικάστηκαν άλλοι 32 αγρότες!

Στην καταδίκη εφτά αγροτών της Αιτωλοακαρνανίας, σε πεντάμηνη φυλάκιση, προχώρησε χτες το αγροτοδικείο Μεσολογγίου, ενώ προχτές το τριμελές πλημμελειοδικείο Σερρών καταδίκασε 25 αγρότες από τα χωριά Καστανούσα, Καλοχώρι και Πλατανάκια, σε 4μηνη φυλάκιση, για τα συλλαλητήρια των καπνοπαραγωγών του νομού στο διάστημα 5 - 13 Απρίλη 1994.

Στο Μεσολόγγι, οι εφτά αγρότες τιμωρήθηκαν από το δικαστήριο γιατί κατηγορήθηκαν ότι συμμετείχαν στις μεγάλες κινητοποιήσεις των καπνοπαραγωγών το 1994 και με το πρόσχημα της παρακώλυσης συγκοινωνιών. Στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας στο τριμελές πλημμελειοδικείο Μεσολογγίου, αποδείχτηκε ότι οι κατηγορούμενοι αγρότες δεν εμπόδιζαν τη συγκοινωνία με τα τρακτέρ τους. Μάλιστα ο αστυνομικός που είχε κληθεί ως μάρτυρας κατηγορίας, δήλωσε στο δικαστήριο ότι δεν είδε κανέναν από τους κατηγορούμενους στο μπλόκο, παρά μόνο ότι πήρε εντολή να γράψει τους αριθμούς των τρακτέρ που ήταν σταθμευμένα. Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι αυτού του είδους οι μεθοδεύσεις από τα αγροτοδικεία της κυβέρνησης, δεν πρόκειται να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα των αγροτών.

Τα διαρκή αγροτοδικεία της κυβέρνησης συνεχίζουν το έργο τους και εκτός από Λάρισα όπου κάθε Δευτέρα - Τετάρτη και Παρασκευή και την Κατερίνη όπου κάθε Τετάρτη, δικάζονται αγρότες, σε πολλές άλλες περιοχές συνεχίζουν οι διώξεις των αγωνιζομένων αγροτών. Την ερχόμενη Τρίτη 13 αγρότες των Τρικάλων δικάζονται για τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις του Μάρτη του 1995, ενώ μια μέρα μετά, την Τετάρτη, 20 αγρότες της Αιγιάλειας δικάζονται για τα μπλόκα του περασμένου Δεκέμβρη. Ακόμα, την ερχόμενη Πέμπτη, στις Σέρρες, δικάζονται αγρότες για τις κινητοποιήσεις των καπνοπαραγωγών του νομού το 1994.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ