Σάββατο 8 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΔΕ για ακροδεξιές οργανώσεις στην Αστυνομία

Τη διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης προκειμένου να διερευνηθούν σε βάθος τα όσα αναφέρονται στην Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Π. Παρασκευόπουλου, σχετικά με τη δραστηριοποίηση ακροδεξιών οργανώσεων στα Σώματα Ασφαλείας, διέταξε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γιώργος Ρωμαίος.

Η ΕΔΕ ανατέθηκε στον πρώτο υπαρχηγό, αντιστράτηγο Δ. Μητρόπουλο, ο οποίος καλείται να διερευνήσει και τη στάση της Αστυνομίας στα πρόσφατα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την ημερίδα Τούρκων και Ελλήνων επιχειρηματιών. Ο Π. Παρασκευόπουλος καλεί τον υπουργό Δημόσιας Τάξης να απαντήσει αν αληθεύει ότι στην Αστυνομία Θεσσαλονίκης δραστηριοποιούνται ακροδεξιές οργανώσεις και αν αληθεύει ότι ένας αξιωματικός έδωσε εντολή στους υφισταμένους του να μη γίνουν συλλήψεις διότι οι συγκεντρωμένοι, όπως είπε, δεν είναι εχθροί.

Σημειώνεται ότι από την προηγούμενη βδομάδα, όταν σημειώθηκαν τα επεισόδια, ο αρχηγός της Αστυνομίας ζήτησε εξηγήσεις από τον γενικό αστυνομικό διευθυντή Θεσσαλονίκης, υποστράτηγο Γ. Πλάκα. Από τη Θεσσαλονίκη όμως δεν έχει ακόμα υποβληθεί στο υπουργείο η αναμενόμενη αναφορά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ