Σάββατο 8 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Να κατοχυρωθεί με νόμο ο συνδικαλισμός στην Αστυνομία

Συναντήσεις με εκπροσώπους των Ενώσεων Αστυνομικών Χανίων και Ηρακλείου είχε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ

Πρόταση νόμου για την κατοχύρωση των συνδικαλιστικών ελευθεριών του προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας θα φέρει σύντομα στη Βουλή το ΚΚΕ. Αυτό τόνισε προχτές ο Γιάννης Νάκης,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος για τα Σώματα Ασφαλείας, μιλώντας με τους εκπροσώπους της Ενωσης Αστυνομικών Νομού Χανίων, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με την Ενωση η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, που πραγματοποιεί περιοδεία στις αστυνομικές υπηρεσίες της Κρήτης.

Οι συνδικαλιστές αστυνομικοί ενημέρωσαν τα στελέχη του Κόμματος για τα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, όπως είναι ο περιορισμός των συνδικαλιστικών τους ελευθεριών και η στέρηση συνταγματικών τους δικαιωμάτων, τα προβλήματα ωραρίου, μισθολογίου, ο διαχωρισμός των ΣΑ από το Στρατό, το πρόβλημα της παρατεταμένης υπερωριακής απασχόλησης των αστυνομικών της υπαίθρου χωρίς να αμείβονται κλπ. Οι εκπρόσωποι του Κόμματος διαπίστωσαν τις τραγικές συνθήκες εργασίας στο κτίριο της Αστυνομίας, το οποίο είναι ακόμα γιαπί, τις ελλείψεις υλικοτεχνικής υποδομής (αυτοκίνητα, ηλεκτρονικά μέσα και άλλα), που δυσχεραίνουν το έργο της Αστυνομίας κλπ.

Το ΚΚΕ, τόνισε ο Γ. Νάκης, είναι υπέρ της πλήρους κατοχύρωσης των συνδικαλιστικών ελευθεριών στα Σώματα Ασφαλείας και της εφαρμογής και στο χώρο αυτό του νόμου 1264. Το ΚΚΕ θα καταθέσει σύντομα πρόταση νόμου. Σημείωσε επίσης ότι πρέπει να προχωρήσει ο εκδημοκρατισμός στα ΣΑ και να υπάρξει αναπροσανατολισμός τους στη δίωξη του εγκλήματος και όχι του λαϊκού κινήματος. Τέλος, η αντιπροσωπεία δεσμεύτηκε να στηρίξει στην παραπάνω κατεύθυνση τη λύση των βασικών προβλημάτων των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας.

Στο Ηράκλειο

Χτες, έγινε συνάντηση αντιπροσωπειών του ΚΚΕ και των Συνδικαλιστικών Ενώσεων Υπαλλήλων και Αξιωματικών της Αστυνομίας του Νομού Ηρακλείου.

Οι εκπρόσωποι των αστυνομικών εξέθεσαν στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ τα σοβαρά προβλήματα των αστυνομικών του νομού. Τόνισαν ιδιαίτερα το πρόβλημα έλλειψης αστυνομικού μεγάρου στο νομό για τη στέγαση των υπηρεσιών, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην εξοικονόμηση δυνάμεων, τις σοβαρές ελλείψεις στην υλικοτεχνική υποδομή των υπηρεσιών, τις άσχημες συνθήκες δουλιάς, τις εκατοντάδες των ρεπό που οφείλονται στο προσωπικό, τις υπερωρίες, νυχτερινά και αργίες, για τα οποία δεν προβλέπεται αποζημίωση, καθώς και στο αντιδημοκρατικό σύστημα κρίσεων - προαγωγών κ. ά.

Οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ εξέφρασαν τη συμπαράσταση του Κόμματος στα αιτήματα των αστυνομικών και στάθηκαν ιδιαίτερα στην ανάγκη εκδημοκρατισμού των Σωμάτων Ασφαλείας, στον αναπροσανατολισμό τους στη δίωξη του κοινού και οργανωμένου εγκλήματος και όχι του λαϊκού κινήματος. Επίσης στάθηκαν στην ανάγκη απόδοσης πλήρους συνδικαλιστικών ελευθεριών με βάση το νόμο 1264/82. Διαπίστωσαν για άλλη μια φορά ότι και στο Νομό Ηρακλείου οι κυριότερες ελλείψεις στην επάνδρωση και εξοπλισμό των υπηρεσιών, αφορούν τις υπηρεσίες προσφοράς στον πολίτη και σημείωσαν ότι πρέπει να γίνει αναπροσανατολισμός των δαπανών του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, στην κατεύθυνση βελτίωσης της οικονομικής θέσης των εργαζομένων και των συνθηκών εργασίας τους και όχι για την ενίσχυση και στήριξη κατασταλτικών τμημάτων και μηχανισμών (π. χ. ΣΕΝΓΚΕΝ) με πολλά δισεκατομμύρια, κάτι που γίνεται ως τώρα.

Επισήμαναν τη θέση του ΚΚΕ για την ανάγκη ύπαρξης ξεχωριστού αστυνομικού μισθολογίου, που να παίρνει υπόψη του τις ιδιαιτερότητες της δουλιάς, καθώς επίσης και για την ανάγκη εφαρμογής στον κλάδο των όσων προβλέπονται στην εργατοϋπαλληλική νομοθεσία (νυχτερινά, αργίες, υπερωρίες κτλ.).

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ υποσχέθηκε την προβολή συγκεκριμένων προβλημάτων και θέσεων για τους αστυνομικούς του Ηρακλείου, μέσα από τη Βουλή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ