Κυριακή 9 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ενδιαφέρουσες... απορίες

Ενδιαφέρον, αλλά και απορίες προκαλεί το ψήφισμα της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων στο ΕΛΚΕΠΑ, που δόθηκε στη δημοσιότητα προχτές.

Ενδιαφέρον, γιατί ακόμα ένας Σύλλογος Εργαζομένων, σ' έναν Οργανισμό, που οδηγείται στην κατάργηση, δείχνει ότι ενδιαφέρεται ουσιαστικά για το έργο που προσφέρεται από αυτόν και διατυπώνει τη διαφωνία του, έστω και με την μεθόδευση της κατάργησής του.

Απορία, επειδή αν και η προωθούμενη κατάργηση του ΕΛΚΕΠΑ και η ενσωμάτωσή του στο Κέντρο Προγραμματισμού και Ερευνών (ΚΕΠΕ) αποτελεί απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, το ψήφισμα όχι μόνο "βγάζει λάδι" την κυβέρνηση, αλλά εμφανίζει σαν αιτία της κυβερνητικής απόφασης "σκοπιμότητες (του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας) που εξυπηρετούν διαπλεκόμενα συμφέροντα και μόνο... ".

Εμείς, δε λέμε, καλό, πολύ καλό το ενδιαφέρον τους για την τύχη του ΕΛΚΕΠΑ. Μήπως, όμως, το μέλλον του Οργανισμού έχει μικρότερη σημασία, μπροστά στο πρόβλημα που μπορεί να δημιουργηθεί για το αύριο όλων μας, αν πράγματι υπάρχουν "γνωστοί - άγνωστοι" (όπως λένε) που λειτουργούν στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας ως μεσάζοντες διαπλεκόμενων συμφερόντων και υπαγορεύουν τις αποφάσεις που παίρνει το Υπουργικό Συμβούλιο; Μήπως η δική τους συνεισφορά θα ήταν σημαντικότερη, αν -μαζί με τα θέματα που αφορούν το ΕΛΚΕΠΑ- φώτιζαν τους εργαζόμενους περισσότερο για τα καταγγελλόμενα από τους ίδιους, περί του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ