Κυριακή 9 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μονόστηλα: Αυλαία!

Αιωνόβιο το θέατρό μας. Να ζήσει και να τα χιλιάσει. Πάντα να μας δίνει χαρές και απολαύσεις, ευχόμαστε. Η ΕΤ-1 με την ευκαιρία συμπλήρωσης 100 χρόνων από την ίδρυση της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων, οργανώνει τη Δευτέρα στις 23.35 συζήτηση με θέμα τα 100 χρόνια του Ελληνικού Θεάτρου με τη συμμετοχή προσωπικοτήτων του Θεάτρου και των Γραμμάτων. Η συζήτηση γίνεται στο θέατρο "Στοά", με την παρουσία κοινού, και παίρνουν μέρος ο κριτικός θεάτρου Κώστας Γεωργουσόπουλος, ο καθηγητής Πανεπιστημίου Βάλτερ Πούχνερ, ο θεατρικός συγγραφέας Ιάκωβος Καμπανέλλης και ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Θανάσης Παπαγεωργίου. Στη διάρκεια της συζήτησης θα προβληθούν αποσπάσματα από παραστάσεις ελληνικών θεατρικών έργων, που έχουν καταγραφεί από το θέατρο της Δευτέρας. Η εκπομπή εγκαινιάζει τη χειμερινή περίοδο 1997 - 98 της αγαπημένης μας εκπομπής του καναλιού το Θέατρο της Δευτέρας.

Χημικά...
Από την ενδιαφέρουσα εκπομπή των 13 ημίωρων εκπομπών της ΕΤ - 1"Διατροφή και υγεία",που έχει για τίτλο "Ποι-κοιλία" και επιμελείται ο Κώστας Μπαζαίος, θα παρουσιαστεί την Τρίτη στις 18.35, η 4η εκπομπή: "Δώστε του να τρώει τροφές με άφθονα χημικά πρόσθετα".Το θέμα είναι οι πρόσθετες ουσίες που δίνουν νοστιμιά στο φαγητό, που χρησιμοποιούνται στα τρόφιμα, για να τα χρωματίζουν ελκυστικά, να τους δίνουν γαργαλιστικές μυρωδιές, αλλά και να τα συντηρούν για να μοιάζουν φρέσκα όταν τα αγοράζουμε και μετά όταν έρθει η στιγμή να τα καταναλώσουμε. Τελικά πόσο βλαβερά είναι όλα αυτά τα χημικά και σαγηνευτικά προϊόντα; Ο Σωτήρης Μουστάκας συζητά, με το γνωστό δικό του, εντελώς προσωπικό, χιούμορ για τις συνήθειές του στο φαγητό. Τι προτιμά και τι αποφεύγει. Επιστημονική σύμβουλος και συμπαρουσιάστρια Βενετία Βέργου - γιατρός. Σκηνοθεσία Μαρίνα Λεοντάρη.
Με υγεία..

Από την ιατρική σειρά της ΕΤ-1 στις 17.40 "Με υγεία πρώτα απ' όλα" θα παρακολουθήσουμε την εκπομπή που αγγίζει δυο σοβαρά θέματα, που απασχολούν πολύ κόσμο: "Κεφαλαλγίες - Τα νέα επιτεύγματα γύρω από τη χαμηλή όραση - Τα νεφρά των παιδιών".Για το πρώτο θέμα, τις Κεφαλαλγίες, μιλά στην Εύα Ντελιδάκη η διευθύντρια του Νευρολογικού Τμήματος στο Γενικό Περιφερειακό Νοσοκομείο "Γεώργιος Γεννηματάς",Κλημεντίνη Καραγεωργίου. Ακόμη, πάντα στην ίδια εκπομπή, θα ακούσουμε μια ενδιαφέρουσα και αποκλειστική συνέντευξη για τα νέα επιτεύγματα γύρω από τη χαμηλή όραση, Τέλος, πρέπει να γνωρίζουμε για τα νεφρά των παιδιών, ώστε να μην πάθουν κάποια βλάβη. Μιλά ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Παιδιατρικής Νεφρολογίας Κωνσταντίνος Στεφανίδης. Σκηνοθεσία Γιάννης Μηλίγκος.

Υπέροχα τετράποδα

Ο σκύλος είναι το πιο φιλικό ζώο, είναι σχεδόν το "παιδί μιας οικογένειας" και σε πολλές περιπτώσεις είναι το αγαπημένο παιδί, το χαϊδεμένο της. Είναι γλυκός, αφοσιωμένος, παιχνιδιάρης, τρυφερός, έτοιμος πάντα να τρέξει κοντά μας να ζητήσει, σχεδόν να απαιτήσει, το χέρι μας να του χαϊδέψει τη ράχη. Από τη σειρά ντοκιμαντέρ "Τα πορτρέτα των σκύλων" που παρουσιάζει η ΕΤ-1 στις 17.40 την Παρασκευή θα θαυμάσουμε τα "Σπάνιελ Μπρετόν".Το βρετανικό Σπάνιελ ξεχωρίζει για την αποφασιστικότητά του και την καλή φυσική του κατάσταση. Είναι ένας έμπιστος και πεισματάρης σκύλος, ενώ αντλεί τις δυνάμεις του από τη μεγάλη αντίληψή του και τις τρομακτικές ικανότητές του. Πρόκειται για έναν ισορροπημένο σκύλο που είναι ευχαριστημένος με τον εαυτό του, καθώς η εξυπνάδα του είναι μόνο ένα από τα προσόντα του. Είναι εξαίρετος κυνηγός και διαπρέπει είτε βρίσκεται στο βουνό είτε στο οροπέδιο. Το μικρό του μέγεθος τον διευκολύνει στο κυνήγι, ενώ είναι πολύ πειθαρχημένος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ