Τρίτη 11 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΟΡΕΙΟ ΙΡΑΚ
Νέα κουρδική αλληλοσφαγή για μερικά μέτρα γης...

ΑΓΚΥΡΑ.- Το υποστηριζόμενο από την Τουρκία Κουρδικό Δημοκρατικό Κόμμα (KDP) υποχρέωσε την αντίπαλή του Πατριωτική Ενωση Κουρδιστάν (PUK) να υποχωρήσει από τρεις περιοχές που κατέλαβε στις τελευταίες μάχες, σύμφωνα με χτεσινή ανταπόκριση του Associated Press από την Αγκυρα.

Οι ανταποκρίσεις των Reuters και Γαλλικού Πρακτορείου φάνηκαν να επιβεβαιώνουν αυτές τις πληροφορίες. Η Πατριωτική Ενωση παραδέχτηκε ότι απώλεσε σημαντικές περιοχές, μετά από σκληρές μάχες όλο το Σαββατοκύριακο.Το Σάββατο, το Κουρδικό Δημοκρατικό Κόμμα εξαπέλυσε μεγάλης κλίμακας επίθεση εναντίον θέσεων της PUK. Στόχος: Να απωθηθούν οι αντίπαλοι στις "οριοθετημένες" γραμμές εκεχειρίας.

Παράλληλα, τα τουρκικά στρατεύματα που σταθμεύουν στην περιοχή εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία και απώθησαν μέλη του αυτονομιστικού Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (ΡΚΚ), σύμφωνα με ανακοίνωση του "Κουρδικού Εθνικού Κογκρέσου" από το Λονδίνο.

Κατά την ίδια πηγή, 11 Τούρκοι στρατιώτες και 70 ως 80 αντάρτες του Δημοκρατικού Κόμματος έχασαν τη ζωή τους στις συγκρούσεις, ενώ καταστράφηκε ένα τουρκικό θωρακισμένο όχημα. Ο αριθμός των απωλειών της PUK (η οποία κατηγορεί τους Τούρκους ότι έχουν διεισδύσει 200 χιλιόμετρα μέσα στο Ιράκ) δεν έγινε γνωστός.

Χτες η Αγκυρα ισχυρίστηκε πως έχει αρχίσει η απεμπλοκή των δυνάμεών της από τις συγκρούσεις με τους Κούρδους αντάρτες στο βόρειο Ιράκ. Η πληροφορία δεν επιβεβαιώθηκε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ