Τρίτη 11 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ"
Δεύτερη η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα"

Σημαντική ήταν η άνοδος της Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας (ΔΕ) στις πρόσφατες εκλογές στο Νοσοκομείο "Αγ. Ανδρέας", όπου η παράταξη αναδείχτηκε σε δεύτερη δύναμη, παρά τις δυσκολίες και την πολεμική που δέχτηκε. Συγκεκριμένα τα αποτελέσματα των εκλογών στο "Αγ. Ανδρέας" ήταν:

  • ΔΕ: 136 ψήφοι (από 86), 2 έδρες στο ΔΣ, 3 αντιπρόσωποι για την ΠΟΕΔΗΝ
  • ΠΑΣΚΕ: 498 ψήφοι (από 404), 8 έδρες στο ΔΣ, 11 για την ΠΟΕΔΗΝ
  • ΔΑΚΕ: 123 ψήφοι (από 132), 2 έδρες στο ΔΣ, 2 για την ΠΟΕΔΗΝ
  • "Παρέμβαση" (Αριστεριστές): 63 ψήφοι (από 77), 1 έδρα στο ΔΣ, 1 για την ΠΟΕΔΗΝ
  • Το "Ανεξάρτητο Νοσηλευτικό Ψηφοδέλτιο" (που αποτελούνταν από "δυσαρεστημένους" της ΠΑΣΚΕ) που στις προηγούμενες εκλογές είχε 149 ψήφους, δε συμμετείχε σ' αυτές τις εκλογές.

Ενα άλλο χαρακτηριστικό των εκλογών είναι η αύξηση της συμμετοχής στις αρχαιρεσίες. Η αύξηση της ΔΕ είναι πολύ σημαντική και έρχεται σαν καρπός της συνεπούς δράσης των ταξικών δυνάμεων στο χώρο δουλιάς. Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου ανέδειξαν τη ΔΕ σε δεύτερη δύναμη, μέσα σε συνθήκες εκβιασμών, χειραγώγησης και εκμαυλισμού των συνειδήσεων.

Να σημειωθεί ότι στις εκλογοαπολογιστικές συνελεύσεις μέλη της ΠΑΣΚΕ εκβίαζαν απροκάλυπτα τους εργαζόμενους, σημειώνοντας με σημασία πως κρατούν στα χέρια τους 400 αιτήσεις μετατάξεων και αφήνοντας να εννοηθεί πως όποιοι ψήφιζαν ΠΑΣΚΕ θα έλυναν το πρόβλημα της μετάταξής τους. Παρ' όλα αυτά, ένα σημαντικό μέρος των εργαζομένων εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του υπερψηφίζοντας τη ΔΕ.

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των εκλογών, στελέχη της ΔΕ σημείωναν πως το αποτέλεσμα είναι πολύ θετικό και τους βάζει μπροστά σε νέες ευθύνες. Πρόσθεταν πως είναι αρνητική εξέλιξη το ότι η ΠΑΣΚΕ εξακολουθεί να έχει την απόλυτη πλειοψηφία στο ΔΣ, την οποία θα εκμεταλλευτεί για να χειραγωγήσει το κίνημα, τόνιζαν όμως πως η ΔΕ θα κάνει ό,τι μπορεί για να αναπτυχθούν αγώνες των εργαζομένων και να ανατραπούν αυτοί οι συσχετισμοί στην πράξη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ