Τρίτη 11 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
Κοινός αγώνας ενάντια στην πολιτική διάλυσης

Κάλεσμα αγωνιστικής συστράτευσης απευθύνει ο Σύλλογος Υπαλλήλων του Οργανισμού Βάμβακος προς τους αγρότες, για κοινό αγώνα ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης, που οδηγεί τη βαμβακοκαλλιέργεια σε συρρίκνωση και τον Οργανισμό Βάμβακος σε διάλυση.

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων του Οργανισμού Βάμβακος, σε ανακοίνωσή του, επισημαίνει ότι η επιχειρούμενη κατάργηση του Οργανισμού Βάμβακος θα οδηγήσει σε διασπορά ενός εξειδικευμένου και έμπειρου επί δεκαετίες προσωπικού, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το προϊόν και την εθνική μας οικονομία. Παράλληλα, για το βαμβάκι τονίζει ότι η πρόσφατη τροποποίηση στην Ευρωπαϊκή Ενωση του παραρτήματος Β, που αφορά προσαρμογές βάρους του εκκοκκισμένου βαμβακιού από υγρασία και ποιότητα, παρέχει τη δυνατότητα στις εκκοκκιστικές επιχειρήσεις να ενισχυθούν για πολύ περισσότερα κιλά σύσπορου βαμβακιού από αυτά που θα αγοράσουν. Γεγονός που θα οδηγήσει σε αύξηση της συνυπευθυνότητας, με αποτέλεσμα να μειωθούν οι διαφορές που περιμένουν οι αγρότες κατά την εξόφληση.

"Εδώ και καιρό", συνεχίζει η ανακοίνωση, "ξεκίνησε η εφαρμογή του κοινοτικού καθεστώτος στο βαμβάκι, χωρίς ο οργανισμός να έχει στη διάθεσή του ούτε το ελάχιστο αναγκαίο εποχιακό προσωπικό. Γεγονός που οδηγεί σε σημαντική καθυστέρηση διεκπεραίωσης εργασιών, με επιπτώσεις, εκτός των άλλων, και στην εξόφληση των αγροτών μελλοντικά". Ακόμα στην ανακοίνωση τονίζεται ότι η κυβέρνηση, ο σημερινός υπουργός Γεωργίας, αλλά και το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να εγκαταλείπουν τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις για έναν Οργανισμό Βάμβακος αναβαθμισμένο και εκσυγχρονισμένο, που θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του, ως εξειδικευμένος φορέας του Δημοσίου, σε όλο το κύκλωμα του βαμβακιού, από την παραγωγή μέχρι και το έτοιμο ένδυμα.

"Για μια ακόμη χρονιά - καταλήγει η ανακοίνωση - η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας φρόντισε να αφήσει σε εκκρεμότητα εργασιακά μας ζητήματα, όπως ημέρες μετακίνησης εκτός έδρας και μη καταβολή αποζημίωσης μέχρι σήμερα για την υπερωριακή μας απασχόληση. Αν ο υπουργός δε συνδιαλέγεται για τόσο σημαντικά ζητήματα με τους εργαζόμενους, που εξ αντικειμένου πρέπει να έχουν κυρίαρχο λόγο, από πού καθοδηγείται προκειμένου να πάρει τις αποφάσεις του;".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ