Τρίτη 11 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κινητοποιήσεις αστυνομικών

Ακαρπη ήταν η χτεσινή συνάντηση του υπουργού Δημόσιας Τάξης με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών. Ο υπουργός ζήτησε και πάλι πίστωση χρόνου για την επίλυση των προβλημάτων του προσωπικού, αλλά δεν εισακούστηκε από τους συνδικαλιστές. Ετσι, από το πρωί, πραγματοποιούν 24ωρη σιωπηλή διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή, μοιράζοντας στους πολίτες ενημερωτικά φυλλάδια με τα αιτήματά τους. Ανάλογη κινητοποίηση γίνεται στις πρωτεύουσες όλων των νομών της χώρας, ενώ την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί στη συμπρωτεύουσα πανελλαδική συγκέντρωση. Θα ακολουθήσει συλλαλητήριο στις 27 του μήνα στα Τρίκαλα και το Δεκέμβρη πανελλαδική συγκέντρωση στην Αθήνα, ενόψει της συζήτησης για τον προϋπολογισμό του 1998. Μαζί με τους αστυνομικούς, αγωνίζονται οι λιμενικοί και οι πυροσβέστες, καθώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν είναι κοινά. Σ' αυτά αναφέρθηκαν, για άλλη μια φορά, χτες με κοινή συνέντευξη Τύπου οι πρόεδροι των τριών ενώσεων Δ. Κυριαζίδης (ΠΟΑΣΥ), Γ. Παναγόπουλος (Πανελλήνια Ενωση Υπαλλήλων Λ.Σ.) και Κ. Καρράς (Πανελλήνια Ενωση Υπαλλήλων Π.Σ.).

Με σκληρή γλώσσα αναφέρθηκε, όμως, στα κακώς κείμενα και ο πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής Ι. Μακρής, ο οποίος δήλωσε χτες ότι οι αστυνομικοί δε δέχονται πλέον το ρόλο του κλητήρα όλων των υπουργείων, όπως δεν ανέχονται να χρησιμοποιείται η αστυνομία "ως πρώτος ανομήσας σε καθετί που απασχολεί την πολιτεία ή την κοινωνία". Οι αστυνομικοί θα πραγματοποιήσουν τετράωρη διαμαρτυρία έξω από το μέγαρο της Αστυνομίας στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, καταγγέλλοντας ότι τα προβλήματά τους παραμένουν άλυτα παρά τις υποσχέσεις της κυβέρνησης.

Αναφερόμενος στα προβλήματα των αστυνομικών του Λεκανοπεδίου, ο Ι. Μακρής είπε ότι μόνο για το 1997 τα οφειλόμενα ρεπό θα ξεπεράσουν τα 10.000, ηαστυνομική παρουσία στη χωματερή εξακολουθεί να υφίσταται, ενώ έχει ρυθμιστεί να αναληφθεί η φύλαξη της χωματερής από τους ΟΤΑ. Η ελλιπής αστυνόμευση οφείλεται, σύμφωνα με τον ίδιο, στην υπεραπασχόληση των αστυνομικών στα γήπεδα, στη φύλαξη διαφόρων στόχων, στην επίδοση των δικογράφων κλπ. Τέλος, ο Ι. Μακρής ανέφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ανακολουθίας της κυβέρνησης τη μη καταβολή της αποζημίωσης για την απασχόληση των αστυνομικών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ