Τρίτη 11 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ο "Καποδίστριας" και για τις βιβλιοθήκες!

Ο "Καποδίστριας" θα λύσει και τα προβλήματα των δημοτικών και κοινοτικών βιβλιοθηκών. Αυτή ήταν η απάντηση των εκπροσώπων των συναρμόδιων για το θέμα υπουργείων Παιδείας, Εσωτερικών και Πολιτισμού, στις ανησυχίες και προβληματισμούς των εργαζομένων στις δημοτικές και κοινοτικές βιβλιοθήκες, στην εγκατάλειψη που αυτές παρουσιάζουν, σε σχετική ημερίδα που πραγματοποιήθηκε χτες, υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας. Προβληματισμοί, που σχετίζονται με τη χρηματοδότηση, την έλλειψη προσωπικού και κτιριακής υποδομής, αλλά δεν εισέπραξαν καμία απάντηση, παρά μόνο την αόριστη παραπομπή στον "Καποδίστρια", ως τη μόνη "λύση".

Η "λύση" αυτή, όπως είπε ο Νίκος Αλεξόπουλος, εκ μέρους του υπουργείου Εσωτερικών, προβλέπεται από το νομοσχέδιο "Καποδίστριας", καθώς οι βιβλιοθήκες θα χρηματοδοτούνται από το Ειδικό Πρόγραμμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Δεν είπε, όμως, ότι το πρόγραμμα αυτό, στην ουσία περιλαμβάνει χρήματα που ήδη αποδίδονται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και πως το πρόβλημα των βιβλιοθηκών αποτελεί απόρροια της κυρίαρχης πολιτικής που προωθείται και στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της συνεχούς δηλαδή μείωσης των δαπανών για έργα ή υπηρεσίες που έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι εκπρόσωποι των υπουργείων Παιδείας και Πολιτισμού, ερμηνεύοντας τα προβλήματα της λειτουργίας των δημοτικών και κοινοτικών βιβλιοθηκών, ως αποτέλεσμα της πολυδιάσπασης αρμοδιοτήτων που υπάρχει, κάτι που θα "λυθεί" με τον "Καποδίστρια".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ