Τρίτη 11 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

λ9

Στη μνήμη του αγαπημένου μας αδελφού ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ ΠΕΤΡΑΚΗ,γενικού γραμματέα της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών, που δολοφονήθηκε από παρακρατικούς τρομοκράτες στο Βόλο τον Αύγουστο του 1946, προσφέρουμε 25.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Παγκρατίου, για τα 80χρονα του ΚΚΕ.

Δήμητρα Πετράκη - Σκουραδάκη

Λάμπης Σκουραδάκης

* * *

λ9

Στις 29 Οκτώβρη 1997, έφυγε από κοντά μας η ΑΝΔΡΙΑΝΑ ΛΕΓΚΑΚΗ, μέλος του ΚΚΕ από το 1983. Γεννήθηκε το 1946 στο Κατάκωλο Ηλείας. Παρά τα σοβαρά προβλήματα υγείας που είχε, έκανε μεταμόσχευση νεφρού έπειτα από μακροχρόνια ανίατη ασθένεια, συμμετείχε, τόσο στην Κομματική Οργάνωση της περιοχής, όσο και σε διάφορες μαζικές εκδηλώσεις. Υπήρξε παράδειγμα υπομονής, καρτερικότητας και αισιοδοξίας.

Αντί για στεφάνι στον τάφο της και προς τιμήν των 80χρονων του ΚΚΕ, τα μέλη του ΚΚΕ, που παραβρέθηκαν στην κηδεία της, συγκέντρωσαν και πρόσφεραν στο ΚΚΕ 78.000 δρχ.

Το μνημόσυνό της θα γίνει στις 7 Δεκέμβρη στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου Κορακοχωρίου Ηλείας.

* * *

λ9

Στη μνήμη των αγαπημένων μας ΘΕΟΔΩΡΟΥ και ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΟΥΡΗ,προσφέρουμε στο ΚΚΕ για τα 80χρονα 10.000 δρχ.

Οι αδελφές τους Κωνσταντίνα και Θεόνη

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και μαχητή του ΔΣΕ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ από το χωριό Διπόταμος Τρικάλων, που σκοτώθηκε το 1947 στη μάχη της Χρυσοβίτσας Μετσόβου, οι Απόστολος και Θωμάς Παπαγεωργίου πρόσφεραν στο "Ριζοσπάστη" 5.000 δρχ.

* * *

Οι Στάθης και Γεωργία Σταθοκώστα πρόσφεραν 20.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κέδρου Καρδίτσας, στη μνήμη του εξαδέλφου τους ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΪΔΑΝΖΗ,που σκοτώθηκε την άνοιξη του 1948 στα Γρεβενά και του άλλου εξαδέλφου τους ΒΑΣΙΛΗ Ν. ΤΣΑΤΣΑ,που σκοτώθηκε το 1948 στο Κάμενικ, κοντά στην Κόνιτσα και για τα 80χρονα του ΚΚΕ.

* * *

λ9

Στις 8 Νοέμβρη έκλεισαν 4 χρόνια από την ημέρα που έφυγε για πάντα από κοντά μας η αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης ΧΡΥΣΟΥΛΑ Ανδρ. ΣΠΥΡΟΓΙΑΝΝΑΚΗ.

Στη μνήμη της προσφέρω 5.000 δρχ. στην ΚΟΒ Λουτρακίου.

Κ. Ζ.

* * *

λ9

Στη μνήμη της αγωνίστριας της Ε8νικής Αντίστασης ΑΓΑΘΗΣ Χρ. ΤΣΟΚΑΝΗ και αντί για χρονιάτικο μνημόσυνο, προσφέρουμε στο ΚΚΕ για τα 80χρονα, μέσω ΚΟΒ Ασπρόπυργου, 20.000 δρχ.

Τα παιδιά της Νίκος και Μαρία Τσοκάνη

Τα εγγόνια της Χρήστος και Αλέξης Τσοκάνης

* * *

λ9

Ο Γιώργος και η Ευγενία Μάτσου προσφέρουν στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Καπνεργατών Θεσσαλονίκης, 20.000 δρχ. στη μνήμη του ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΧΟΥΝΟΥΖΙΔΗ και των ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ και ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΑΤΣΟΥ.

* * *

Στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ και ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΓΙΑΓΚΑΛΟΥ,μελών του ΚΚΕ ως το θάνατό τους, και για τα 80χρονα του Κόμματος, προσφέρουμε, μέσω της ΟΒ Κέντρου Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ, 15.000 δρχ. Τα εγγόνια τους Αρης και Ιωάννα

* * *

λ9

Στη μνήμη της ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΔΟΥΜΟΥ και του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΓΛΕΡΙΔΗ,που συμπληρώθηκαν 6 μήνες από το θάνατό του, η Μαρία Ιωαννίδου (αδελφή της Αναστασίας Δούμου) και ο Αριστείδης Λύκος πρόσφεραν για τα 80χρονα του ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Θεσσαλονίκης, 5.000 δρχ.

* * *

Στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, μαχητών του ΔΣΕ και μελών του ΚΚΕ, που έζησαν πολιτικοί πρόσφυγες στο Γαλάτσι της Ρουμανίας: ΑΧΙΛΛΕΑ ΜΙΜΙΛΙΔΗ,της γυναίκας του ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ,του ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΑΓΓΟΤΑΚΗ,ανάπηρου του ΔΣΕ, του ΘΩΜΑ ΣΤΑΓΚΟΠΟΥΛΟΥ και του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΣΧΟΥ,και προς τιμήν των 80χρονων, προσφέρουμε 20.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Ταξιάρχη Κορυδαλλού.

Γιαννούλα και Στεφανής Παπαγεωργάκης

* * *

Στη μνήμη των αδελφών μου, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και μελών του ΚΚΕ: ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΛΙΛΗ, καταδικασμένου σε θάνατο. ΣΩΤΗΡΗ ΛΙΛΗ,επίσης καταδικασμένου σε θάνατο, που γλίτωσαν την εκτέλεση. ΜΙΧΑΛΗ ΛΙΛΗ,ο οποίος βασανίστηκε μέχρι θανάτου από ταγματασφαλίτες του Ναυπλίου. ΓΙΑΝΝΗ ΛΙΛΗ, ο οποίος δολοφονήθηκε από τους Χίτες της Μηδέας Αργολίδας έξω από το σπίτι του και ΧΡΗΣΤΟΥ ΛΙΛΗ, αξιωματικού, ο οποίος καταδικάστηκε σε θάνατο και εκτελέστηκε στο Γουδί, προσφέρω 10.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ.

Τάσος Λιλής

* * *

λ9

Στη μνήμη της κόρης μας ΟΛΓΑΣ ΜΑΛΛΗ, προσφέρουμε στην ΚΟ Ναυτεργατών 10.000 δρχ. προς τιμήν της Οχτωβριανής Επανάστασης και των 80χρονων του ΚΚΕ.

Αγγελική και Αντώνης Μαλλής

* * *

λ9

Στις 29 Οκτώβρη 1997, έφυγε από κοντά μας ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ.ΕΠΟΝίτης στην Κατοχή και μαχητής του ΔΣΕ στον Εμφύλιο. Γεννήθηκε το 1927 στη Δεσκάτη Γρεβενών από γονείς φτωχούς αγρότες. Το 1948 τραυματίστηκε και πιάστηκε αιχμάλωτος. Πέρασε δύο φορές από Εκτακτο Στρατοδικείο, φυλακίστηκε στη Θεσσαλονίκη και στις φυλακές της Κέρκυρας και εξορίστηκε στα Γιούρα.

Πέθανε πιστός στα ιδανικά του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε 10.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Αλσούπολης.

Οικογένεια Γιώργου Σπανού


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ