Τετάρτη 12 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ
Το αμερικανικό Πεντάγωνο αποφασίζει και ανακοινώνει

Νέες αγορές αμερικανικών όπλων για τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις ανακοίνωσε το αμερικανικό Πεντάγωνο. Και μόνο ο τρόπος της ανακοίνωσης είναι ενδεικτικός του πού αποφασίζονται οι εξοπλισμοί για την ελληνική άμυνα. Η είδηση έγινε γνωστή στην Ελλάδα με τηλεγράφημα του ΑΠΕ από την Ουάσιγκτον και σύμφωνα με αυτό, το αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε χτες την πιθανή πώληση προς την Ελλάδα επτά ελικοπτέρων Τύπου CHINOOK CH - 47D, που θα φέρουν 28 πολυβόλα Μ60 και 8 Μ2, συνολικής αξίας 376 εκατομμυρίων δολαρίων.

"Αυτά τα ελικόπτερα θα προσφέρουν στις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις μια βελτιωμένη δυνατότητα μεταφοράς προσωπικού και φορτίου τόσο για στρατιωτικούς όσο και ανθρωπιστικούς λόγους", τονίζει η σχετική ανακοίνωση του Πενταγώνου, που επισημαίνει ότι οι κύριοι κατασκευαστές των ελικοπτέρων αυτών θα είναι η "Boeing" και η "Allied Signal Aerospace Inc". Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε επίσης την πιθανή πώληση στην Ελλάδα 30 πυραύλων ATACM ύψους 31 εκατομμυρίων δολαρίων. Οι πύραυλοι αυτοί προστίθενται στους 41 ATACMs των οποίων η πώληση έχει ήδη αποφασιστεί από τον Ιούλη του 1996. Τους πυραύλους ATACM που εκτοξεύονται από το έδαφος ενάντια σε επίγειους στόχους κατασκευάζει η "Lockheed Martin" και το βεληνεκές τους είναι γύρω στα 150 χιλιόμετρα.

Επίσης, το αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε και την πιθανή πώληση προς την Τουρκία τεσσάρων συστημάτων ραντάρ τύπου AN/TPQ - 36 FIREFINDER που κατασκευάζει η "Hughes Aircraft", ύψους 26 εκατομμυρίων δολαρίων. Η πώληση αυτή θα ενισχύσει όπως αναφέρεται την αποτελεσματικότητα ανάλογων συστημάτων ραντάρ που αγόρασε η Αγκυρα στο παρελθόν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ