Τετάρτη 12 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Συμπαράσταση στον αγωνιζόμενο λαό της Κολομβίας

Τη συμπαράστασή της στον αγωνιζόμενο κολομβιανό λαό, που χρόνια τώρα πέφτει θύμα της εντεινόμενης και συστηματικής κρατικής, πολιτικής βίας, εκφράζει, με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της, η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη.Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

"Η ΕΕΔΥΕ εκφράζει τη συμπαράστασή της στον αγωνιζόμενο λαό της Κολομβίας, ο οποίος δοκιμάζεται από το αυταρχικό καθεστώς της χώρας.

Διαμαρτύρεται για την απαράδεκτη κατάσταση βίας, κρατικής τρομοκρατίας, παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που έχει επιβάλει το στρατιωτικό κατεστημένο και οι παραστρατιωτικές οργανώσεις της Κολομβίας. Μέσα στα τελευταία δέκα χρόνια, έχουν δολοφονηθεί ή εξαφανιστεί πάνω από 4.000 άνθρωποί. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η περίπτωση του γερουσιαστή Ερνάν Μότα,ο οποίος αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη χώρα, γιατί κινδύνευε η ζωή του και η ζωή της οικογένειάς του.

Η ΕΕΔΥΕ καλεί κάθε καλοπροαίρετο άνθρωπο να υψώσει φωνή διαμαρτυρίας για την κατάσταση που επικρατεί στην Κολομβία και να συμπαρασταθεί με οποιονδήποτε τρόπο στους λαϊκούς αγώνες για την ειρήνη, τη δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη σ' αυτή τη χώρα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ