Τετάρτη 12 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΑΠΩΝΙΑ
Νέες συλλήψεις για σκάνδαλα

ΤΟΚΙΟ.-

Επιδρομή και συλλήψεις στα κεντρικά γραφεία των εταιριών "Τοσίμπα" και "Μιτσουμπίσι" έκαναν χτες στο κέντρο του Τόκιο 15 αστυνομικοί, στο πλαίσιο των εισαγγελικών ερευνών που γίνονται για τη διαλεύκανση κατηγοριών για χρηματισμό κομπιναδόρων των Χρηματιστηρίων από διευθυντικά στελέχη των δύο εταιριών.

Η επιδρομή των αστυνομικών σ' αυτές τις δύο εταιρίες έγιναν ένα 24ωρο μετά τις συλλήψεις δύο διευθυντικών στελεχών τους, του Τακέσι Ουατανάμπε της "Τοσίμπα" και του Γιοσίκι Σογιούρα της "Μιτσουμπίσι". Οι δύο άνδρες κατηγορούνται ότι χρημάτισαν έναν 53χρονο κομπιναδόρο - χρηματιστή ώστε να εξασφαλίσουν την ομαλή διεξαγωγή της ετήσιας συνάντησης μετόχων των δυο εταιριών.

Ο πρωθυπουργός, Ριουτάρο Χασιμότο, μιλώντας στους δημοσιογράφους αναφορικά με τις συλλήψεις εξέφρασε την ανησυχία του για τον απόηχο αυτού του σκανδάλου στις δοκιμαζόμενες χρηματαγορές της Ιαπωνίας.

Σχετικό άρθρο με τα σκάνδαλα επιχειρηματικών κολοσσών της Ιαπωνίας δημοσίευσε χτες η οικονομική εφημερίδα "Νιχόν Κεϊζάι Σιμπούν", με τίτλο: "Η Ιαπωνία εξαφανίζεται". Στο άρθρο υποστηρίζεται ότι η οικονομική κρίση, τα διαδοχικά σκάνδαλα και η απώλεια της εμπιστοσύνης των πολιτών απέναντι στην ηγεσία της χώρας έχουν προκαλέσει στην ιαπωνική κοινωνία μια εμφανή κρίση ταυτότητας, που θα μπορούσε να σημάνει ακόμη και το τέλος του "οικονομικού θαύματος" στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ