Τετάρτη 12 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στάσεις εργασίας στην "ΠΗΓΑΣΟΣ"

Τρίωρες προειδοποιητικές στάσεις εργασίας πραγματοποιούν σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη οι εργαζόμενοι τεχνικοί στην επιχείρηση ΠΗΓΑΣΟΣ Εκτυπωτικές και Εκδοτικές ΑΕ (ΕΘΝΟΣ), αντιδρώντας στην άρνηση της επιχείρησης να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την ανάκληση των απολύσεων, την εφαρμογή του ωρομισθίου, σύμφωνα με το νόμο και τις διμερείς συμφωνίες, η εξόφληση των αποδοχών κάθε μήνα να γίνεται σύμφωνα με το νόμο, να εφαρμοστεί το άρθρο 15 της Συλλογικής Σύμβασης των λιθογράφων, που αφορά το ωράριο και τις μέρες εργασίας.

Σε ανακοίνωση της Πανελλαδικής Ενωσης Λιθογράφων τονίζεται: "Οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να βάλουν φραγμό στις αντεργατικές, αντισυνδικαλιστές και παράνομες μεθοδεύσεις της εργοδοσίας, που στόχο έχουν την αφαίρεση των κατακτήσεων και των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Πρέπει να καταλάβουν οι εργοδότες και διάφοροι παρατρεχάμενοι διευθυντές ότι οι εργαζόμενοι δεν είναι αναλώσιμο είδος μιας χρήσης".

Τέλος, καλούνται οι εργαζόμενοι του κλάδου και τα Σωματεία Τύπου και Χάρτου να συμπαρασταθούν στον αγώνα των εργαζομένων της επιχείρησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ