Τετάρτη 12 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΝΑΥΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
Αναγκαία η τροποποίηση του Καταστατικού

Πρωτοβουλία για ένα δημοκρατικό, σύγχρονο Καταστατικό αναλαμβάνει η ΠΕΜΕΝ, καθώς η πλειοψηφία της Ναυτικής Ομοσπονδίας επιμένει να παραβιάζει ακόμα και τις αποφάσεις του Γενικού Συμβουλίου. Σύσκεψη οργανώνει σήμερα η "Ναυτεργατική ΣΚ"

Η τροποποίηση του αναχρονιστικού καταστατικού της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας να είναι ένα από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης του 25ου Πανναυτικού Συνεδρίου της Ομοσπονδίας, που θα γίνει στις αρχές του Δεκέμβρη, απαιτεί η Πανελλήνια Ενωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ). Για το σκοπό αυτό η ΠΕΜΕΝ με χτεσινή της επιστολή προς τα ναυτεργατικά σωματεία, επισημαίνει ότι από το προσυνεδριακό Γενικό Συμβούλιο της Παρασκευής πρέπει να δοθεί εντολή για Καταστατικό Συνέδριο. Να σημειωθεί ότι η διοίκηση της Ομοσπονδίας, σύμφωνα με απόφαση του τελευταίου Γενικού Συμβουλίου, θα έπρεπε να παρουσιάσει στο προσυνεδριακό Γενικό Συμβούλιο επεξεργασμένες προτάσεις για την τροποποίηση του Καταστατικού με γνώμονα το 1264/82 για την απλή αναλογική. Ομως η νόθα πλειοψηφία της διοίκησης της Ομοσπονδίας ούτε εισήγηση απολογισμού και προγραμματισμού δράσης δε θα παρουσιάσει στο προσυνεδριακό Γενικό Συμβούλιο!

Στην επιστολή της η ΠΕΜΕΝ θέτει υπόψη των σωματείων τις αναγκαίες αλλαγές για την τροποποίηση του Καταστατικού που πρέπει να εγκριθούν από το Γενικό Συμβούλιο.

Οι αλλαγές που προτείνονται από την ΠΕΜΕΝ είναι μεταξύ άλλων: Η εφαρμογή της απλής αναλογικής για την εκλογή όλων των οργάνων. Η κατάργηση του περιοριστικού ορίου στην εκλογή των αντιπροσώπων και εκπροσώπηση των πρωτοβάθμιων οργανώσεων βάσει των ψηφισάντων μελών. Επίσης προτείνεται η ενοποίηση των πρωτοβάθμιων οργανώσεων κατά κλάδο, η διάρκεια της θητείας των οργάνων να είναι τρία χρόνια, η αλλαγή των διατάξεων για την τροποποίηση του Καταστατικού της Ομοσπονδίας.

"Εκτιμούμε - συνεχίζει - ότι ο συντονισμός και η κοινή δράση είναι αναγκαία και επιβεβλημένη μέσα από την ολόπλευρη όξυνση των προβλημάτων των ναυτεργατών, αλλά και της εργατικής τάξης της χώρας μας. Η πολυδιάσπαση και οι αποκλεισμοί εξυπηρετούν μόνο τους εφοπλιστές και την κυβέρνηση".

Ενόψει του Συνεδρίου της ΠΝΟ, σήμερα στις 12 το μεσημέρι, η "Ναυτεργατική Συνδικαλιστική Κίνηση" διοργανώνει σύσκεψη στην οποία καλούνται να συμμετέχουν οι αντιπρόσωποί της στο Συνέδριο και όλα τα μέλη της. Στη σύσκεψη, όπου θα παραβρεθεί και ο Γιώργος Μαυρίκος γραμματέας της ΓΣΕΕ,θα συζητηθούν η προβολή των θέσεων της παράταξης στο Συνέδριο, οι εξελίξεις στη ναυτιλία και η οργάνωση της πάλης των ναυτεργατών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ