Τετάρτη 12 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"Δε θα περάσει"!

Μετά την υπογραφή της συμφωνίας της ντροπής του "κοινωνικού διαλόγου", συνδικαλιστικές οργανώσεις προειδοποιούν ότι το κατάπτυστο κείμενο θα μείνει στα χαρτιά

Διογκώνονται οι αντιδράσεις συνδικαλιστικών οργανώσεων για την υπογραφή του κατάπτυστου κειμένου "Σύμφωνο Εμπιστοσύνης προς το 2000" - αποτέλεσμα της απάτης του "κοινωνικού διαλόγου". Με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ εκφράζει την αγανάκτησή της, γιατί "με την ψήφο της ΠΑΣΚΕ και τη διπλή ψήφο του προέδρου της, η ΓΣΕΕ επικύρωσε το έγκλημα που έγινε στον "κοινωνικό διάλογο", που καταργεί κατακτήσεις, που με σκληρούς αγώνες απέσπασαν οι εργαζόμενοι".

Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση, ο τρόπος που μεθοδεύτηκε η υπογραφή της ΓΣΕΕ στο κείμενο "αποδεικνύει την αυξανόμενη αντίσταση των εργαζομένων, στο πέρασμα αυτής της αντεργατικής πολιτικής". Υπενθυμίζεται ότι τα μεγαλύτερα Εργατικά Κέντρα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης καταδίκασαν στα Συνέδριά τους τον "κοινωνικό διάλογο", ενώ επισημαίνονται οι "τεράστιες και ιστορικές ευθύνες που αναλαμβάνουν όσοι υπέγραψαν".

"Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι - καταλήγει η ανακοίνωση - θα ανατρέψουν στην πράξη τις όποιες συμφωνίες του "κοινωνικού διαλόγου" και την αντεργατική και αντιασφαλιστική πολιτική της κυβέρνησης και των βιομηχάνων".

Το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά σε συνεδρίασή του ομόφωνα καταδίκασε "το ρόλο που έπαιξε και παίζει η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ για την ανατροπή θεμελιωδών εργασιακών δικαιωμάτων, τα οποία είναι αποτέλεσμα ταξικής πάλης δεκαετιών". Σε ανακοίνωσή του τονίζει επίσης: "Το δήθεν αποτέλεσμα του "κοινωνικού διαλόγου" και της συνδιαλλαγής κυβέρνησης - βιομηχάνων και εργοδοτικών συνδικαλιστών είναι πέρα για πέρα διάτρητο και θα αποτελέσει σημείο νέας σύγκρουσης, στο βαθμό που επιχειρήσουν να το υλοποιήσουν". Στην ανακοίνωση καταγγέλλεται και "το Τοπικό Σύμφωνο Απασχόλησης που επιδιώκουν να εφαρμόσουν κυβερνητικοί και παρακυβερνητικοί μηχανισμοί στον Πειραιά". Τέλος, το Συνδικάτο καλεί τους εργαζόμενους να "αντισταθούν μέσα από τα πρωτοβάθμια ταξικά σωματεία και να δώσουν τη μάχη για την ανατροπή και αλλαγή των διοικήσεων στη ΓΣΕΕ και σε δευτεροβάθμια συνδικαλιστικά όργανα, που έχουν αναλάβει ρόλο Δούρειου Ιππου μέσα από τις γραμμές του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος".

Τη "συμφωνία εργοδοτών - κυβέρνησης και ξεπουλημένων συνδικαλιστών της ΓΣΕΕ", καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του και το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών,τονίζοντας ότι το Σύμφωνο αυτό είναι "στο δρόμο που έχουν χαράξει τα πολυεθνικά αφεντικά μέσα από τις "Λευκές Βίβλους", τα διάφορα σύμφωνα της ΕΟΚ και του ΔΝΤ". Το Σωματείο καταγγέλλει τους "φιλοκυβερνητικούς συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για τη συμφωνία αυτή" και καλεί τα σωματεία που "σέβονται τον εαυτό τους και τους εργαζόμενους να δυναμώσουν την πάλη και τον συλλογικό τους αγώνα, δίνοντας απάντηση σ' αυτούς που υπέγραψαν για τους εργαζόμενους χωρίς αυτούς και ενάντιά τους".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στημένος ο «διάλογος» για το Ασφαλιστικό (2006-05-12 00:00:00.0)
ΟΧΙ στη διάλυση του σωματείου της Ιονικής (2000-06-21 00:00:00.0)
Καταδικάζουν το σύμφωνο της ντροπής (1997-11-13 00:00:00.0)
Συναγερμός για το συλλαλητήριο της Αθήνας (1997-06-10 00:00:00.0)
Είναι "χαριστική βολή" (1997-05-23 00:00:00.0)
Εναντιώνονται στην αντεργατική επίθεση (1997-04-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ