Τετάρτη 12 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Λογοτεχνικά βραβεία του '97

Ανακοινώθηκαν προχτές το βράδυ από το ΥΠΠΟ τα φετινά Κρατικά Λογοτεχνικά Βραβεία,τα περισσότερα από τα οποία απονέμονται κατά πλειοψηφία, εκτός από το βραβείο Μετάφρασης και του βραβείου Παιδικού Λογοτεχνικού Βραβείου,που όπως ήδη ανακοινώθηκε κέρδισε η Ελένη Σαραντίτη.

Τα βραβεία είναι: Μυθιστορήματος στον Νίκο Μπακόλα για την "Ατελείωτη γραφή του αίματος". Διηγήματος στον Μένη Κουμανταρέα για το "Η μυρωδιά τους με κάνει να κλαίω". Ποίησης στον Βύρωνα Λεοντάρη για το "Εν γη αλμυρά". Δοκιμίου - Κριτικής στον Δημήτρη Ραυτόπουλο για το "Αρης Αλεξάνδρου εξόριστος". Μαρτυρίας - Χρονικού στον Ηλία Δημητρακόπουλο για το "Τόποι τέσσερις". Λογοτεχνικής Μετάφρασης στον Αλέξανδρο Ισαρη για το βιβλίο του Τόμας Μπέρνχαρντ "Μπετόν". Ειδικό Βραβείο Μετάφρασης στην Αμι Μιμς για τη μετάφραση στα αγγλικά του έργου του Γιάννη Ρίτσου "Εικονοστάσιο Ανωνύμων Αγίων".

Τέλος, Ειδικό Βραβείο Λογοτεχνίας,ίσως το μοναδικό μη αναμενόμενο, απονέμεται στον φιλόλογο - ιστορικό, Γιώργο Αλισανδράτο για το σύνολο του έργου του (περισσότερα από 160 βιβλία, τα οποία αφορούν στη Νεοελληνική Φιλολογία και Γλώσσα και στην Επτανησιακή Σχολή).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ