Τετάρτη 12 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Ανω - κάτω πρωτάθλημα και ΠΡΟΠΟ

Η ΕΠΑΕ άλλαξε μέρα και ώρα των αγώνων του Σαββατοκύριακου για να εκβιάσει ΟΠΑΠ και πολιτεία. Ο ΟΠΑΠ απαντά με απόφαση για κατάθεση δελτίων μέχρι την Παρασκευή

Οι εκβιασμοί της ΕΠΑΕ, με μοχλό πίεσης το ΠΡΟΠΟ, για τη μεγαλύτερη αποκόμιση οικονομικού οφέλους, από θεωρία έγιναν χτες πράξη. Η Εκτελεστική Επιτροπή της άλλαξε ημέρες και ώρες αγώνων ώστε να μην ισχύσει το δελτίο που έχει ήδη κυκλοφορήσει ο ΟΠΑΠ. Για ν' άρει την απόφασή της έθεσε τελεσίγραφο στην πολιτεία να δεχτεί τα αιτήματα ως την Πέμπτη που συνεδριάζει το ΔΣ της διοργανώτριας.

Σκοπός της ΕΠΑΕ, όπως παραδέχτηκε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρός της, Σ. Σφακιανάκης, να πιεστεί η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (ΓΓΑ) και ν' αποδεχτεί την παραχώρηση ποσοστού 12% από το ΠΡΟΠΟ, αλλά και το προκαθορισμένο στοίχημα. Μάλιστα ο Σ. Σφακιανάκης έκανε και προσωπική επίθεση στον υφυπουργό Α. Φούρα:

"Η απόφασή μας είναι απόσταγμα της στάσης του. Πολλές φορές η αντιμετώπισή του είναι υποτιμητική για την ΕΠΑΕ, αλλά και υπερφίαλη. Στις δηλώσεις του υπάρχει σκωπτική διάθεση". Κατά τον πρόεδρο της ΕΠΑΕ διεκδικείται "ανεκτή διαβίωση των ΠΑΕ", αφού με τα νέα παιχνίδια του ΟΠΑΠ η διοργανώτρια όχι μόνο δεν παίρνει μερίδιο αλλά είναι ορατός ο κίνδυνος μείωσης των στηλών στο ΠΡΟΠΟ.

Οι επιχειρηματίες του ποδοσφαίρου αρνήθηκαν συνάντηση με ΓΓΑ, ΟΠΑΠ για τις 24 του μήνα, την οποία πρότεινε χτες ο πρόεδρος του Οργανισμού, Σ. Αλημίσης, υποστηρίζοντας πως έτσι θα συνδεθεί το θέμα με τις εκλογές στην ΕΠΟ (Σαββατοκύριακο) κάτι που δεν το επιθυμούν. Επίσης γιατί τη θεωρούν απλώς ως κίνηση καθυστέρησης, αφού ήδη είναι γνωστό πως στις 19 του μήνα σε ΓΣ η ΕΠΑΕ θα πάρει νέες αποφάσεις (σ.σ. ίσως και γι' αποχή).

Αντιδρώντας ο ΟΠΑΠ, προγραμματίζει η κατάθεση των δελτίων να λήξει Παρασκευή βράδυ στις 22.00 και από τις 23 Νοεμβρίου να περιλαμβάνονται αγώνες ξένων ομάδων. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, σ' αυτή την περίπτωση η ΕΠΑΕ δε θα δικαιούται ποσοστό.

Το πλήρες πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής όπως διαμορφώθηκε είναι: ΣΑΒΒΑΤΟ: Βέροια - Εθνικός, Πανηλειακός - Ξάνθη (15.00), Ολυμπιακός - Ηρακλής (16.45), ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός (19.30).ΚΥΡΙΑΚΗ: Καβάλα - Καλαμάτα, Προοδευτική - Ιωνικός, Απόλλωνας - ΑΕΚ (15.00), Πανιώνιος - ΟΦΗ (17.15).ΔΕΥΤΕΡΑ: Παναχαϊκή - Αθηναϊκός (15.00).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ