Παρασκευή 14 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κυριακάτικη Πανεξόρμηση

Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ της ερχόμενης Κυριακής θα έχει στις σελίδες του ένα βαρυσήμαντο ντοκουμέντο. Τη Διακήρυξη της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ για τα 80 χρόνια του Κόμματος. Ενα ντοκουμέντο που πρέπει να φτάσει στο χέρι του κάθε εργάτη, του κάθε αγρότη, του κάθε νεολαίου. Να μπει στο σπίτι των ανθρώπων της δουλιάς και του μόχθου, σε όλη την Ελλάδα, σε κάθε πόλη, σε κάθε χωριό, σε κάθε γειτονιά. Να γίνει κείμενο μελέτης, αλλά και εργαλείο καλύτερης προσέγγισης του ελληνικού λαού με την ιστορία αυτού του τόπου. Γιατί η ιστορία του ΚΚΕ, η δράση των κομμουνιστών, οι αγώνες και οι θυσίες τους, είναι απόλυτα συνυφασμένα με το πέρασμα των τελευταίων 8 δεκαετιών σε αυτή τη χώρα. Η ιστορία του ΚΚΕ είναι η ιστορία του λαού της Ελλάδας του 20ού αιώνα. Να γίνει η Διακήρυξη της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ αφετηρία, για να γνωρίσουν τα λαϊκά στρώματα τις θέσεις, τις απόψεις, την πολιτική του Κόμματος, όπως είναι πραγματικά, και όχι όπως συκοφαντούνται μέσα από τους παραμορφωτικούς φακούς της αστικής προπαγάνδας. Να σημάνει η Διακήρυξη των 80χρονων, το σάλπισμα μιας νέας Πανεξόρμησης του ΚΚΕ για την πιο πλατιά, πιο ουσιαστική επαφή του με τις λαϊκές μάζες.

***

Τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, οι οπαδοί και ψηφοφόροι του ΚΚΕ, οι φίλοι του Κόμματος, δεν μπορούν να αφήσουν αναξιοποίητη την ευκαιρία. Η επάνδρωση των "συνεργείων" που την Κυριακή, αλλά και τη Δευτέρα, θα ξεχυθούν σε κάθε γωνιά της χώρας με το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ στο χέρι, για να μοιραστεί από τη μια άκρη στην άλλη της επικράτειας η Διακήρυξη των κομμουνιστών, δεν είναι μια απλή πολιτική χρέωση. Δε συνιστάπολιτικό καθήκον "ρουτίνας". Είναι ένα πολιτικό γεγονός υψίστης σημασίας, στο οποίο η ανταπόκριση ισοδυναμεί με πολιτική δουλιά κεφαλαιώδους αξίας. Η Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ είναι ένας σπόρος στα χέρια κάθε συντρόφου, κάθε αναγνώστη του "Ρ", που πρέπει να καρπίσει. Και θα καρπίσει μόνο αν φτάσει σε όλα τα τίμια χέρια των ανθρώπων του μεροκάματου, σε όλους τους χώρους που τα λαϊκά στρώματα εργάζονται, μορφώνονται, ψυχαγωγούνται, ζουν τον ελεύθερο χρόνο τους. Η φωνή του ΚΚΕ είναι ανάγκη να ακουστεί όσο γίνεται πιο δυνατά, ατόφια και καθαρή, πολύ περισσότερο σήμερα. Σήμερα που η επέτειος της λεβεντιάς, της αξιοπρέπειας, της αταλάντευτης προσήλωσης σε ιδανικά και αξίες, της ανθρωπιάς και της ασίγαστης φλόγας για έναν καλύτερο κόσμο, η επέτειος των 80 χρόνων του ΚΚΕ, γίνεται για κάποιους "επέτειος" εκδήλωσης ενός πρωτόγονου αντικομμουνισμού και μιας - βιομηχανικού τύπου - εκτόξευσης άθλιων "κουκουεδολογημάτων".

***

Την Κυριακή η κυκλοφορία του "Ρ" πρέπει να εκτοξευτεί. Πρέπει η εφημερίδα της εργατικής τάξης να "επισκεφτεί" τον κάθε άνθρωπο που ξέρει να διαβάζει και να τον γνωρίσει με τη Διακήρυξη του κόμματος της εργατικής τάξης. Αυτή είναι η δική μας δουλιά, όλων των κομμουνιστών. Να μην αφήσουμε το σπόρο να πάει χαμένος. Και γι' αυτό θα "οργώσουμε" όλη τη χώρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ