Παρασκευή 14 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
... και οι διευθύνοντες σύμβουλοι

Και, βέβαια, δεν περιμένουμε καμιά απάντηση από τους αρμόδιους. Αλλωστε - σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες, για τις διαπραγματεύσεις που γίνονται την περίοδο αυτή - οι μηνιαίες και καθαρές αποδοχές των διευθύνοντων συμβούλων, μεγαλύτερων ΔΕΚΟ από τις προαναφερόμενες (π. χ. ΟΤΕ και "Ολυμπιακή Αεροπορία"), θα φτάσουν και θα ξεπεράσουν τα 5 εκατομμύρια δραχμές.

Και γιατί, παρακαλούμε, δίνουν οι δημόσιες επιχειρήσεις - δηλαδή, η τσέπη των Ελλήνων εργαζόμενων - τους προκλητικότατους αυτούς μισθούς σε ορισμένους μεγαλόσχημους, σε καιρούς σκληρής και απάνθρωπης λιτότητας για τους πολλούς; Μήπως, για να προσφέρουν καλύτερες και φτηνότερες υπηρεσίες στο λαό, οι επιχειρήσεις και οι οργανισμοί αυτοί; Κουραφέξαλα...

Το κύριο καθήκον τους είναι η προσαρμογή των δημόσιων αυτών επιχειρήσεων στη λογική των "νόμων της αγοράς" και στα περιβόητα ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, μέχρι και το ξεπούλημά τους στην "ιδιωτική πρωτοβουλία".

Μιλάμε, για μεγάλη απάτη και κοροϊδία, δηλαδή. Στην ουσία, τους χρυσοπληρώνουμε, για κάνουν τις δημόσιες επιχειρήσεις πολύ περισσότερο ωφέλιμες στο μεγάλο κεφάλαιο... Αυτές είναι οι πραγματικές αναγκαιότητες της κυβέρνησης και της πολιτικής της!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ