Παρασκευή 14 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πασαλάρης ανανήψας!

Στα μυστικά αρχεία των τριών Μεγάλων Δυνάμεων - της Βρετανίας, της Αμερικής και της Ρωσίας - ψάχνει ο κάποτε... "ΕΠΟΝίτης" Πασαλάρης, γνωστός αρθρογράφος του "Ελεύθερου Τύπου", την ιστορία της Δεκαετίας 1940 - 50. Και αν μεν αναζητούσε τα εγκλήματα των Αγγλων και των Αμερικανών σε βάρος του λαού μας, θα μπορούσε, ίσως, να τα επιβεβαιώσει μέσα από τα αρχεία των Αγγλοαμερικάνων. Αλλά δεν πρόκειται περί αυτών. Ο Χρ. Πασαλάρης αναζητά ποιοι και πόσοι από τα ηγετικά στελέχη του ΚΚΕ, τους καπεταναίους της ΟΠΛΑ και... τους "στρατηγούς" του ΕΛΑΣ υπήρξαν πράκτορες της Ιντέλιτζενς Σέρβις ή της CIA, ποιοι - απ' αυτούς - έγιναν όργανα της ξενοκρατίας!

Αλλά, τότε, αναρωτιέται ο κοινός αναγνώστης, γιατί ο Χρ. Πασαλάρης δεν ψάχνει, γύρω του, στην τάξη που υπηρετεί και στηρίζει ιδεολογικά με τα γραπτά του, τώρα, και όπου μπορεί να αναζητήσει και τους εγκληματίες και τους πράκτορες και τους προδότες, αλλά, αντί να κάνει αυτό το απλούστερο... ξοδεύεται άσκοπα ψάχνοντας τα μυστικά αρχεία των Μεγάλων Δυνάμεων, της Νέας Τάξης; Είναι φανερό ότι ο Χρ. Πασαλάρης δεν ενδιαφέρεται γι' αυτά, για την πραγματική αλήθεια. Ισα ίσα για να συσκοτίσει αυτή τη θλιβερή πραγματικότητα θέλει, που αποτελεί και το στίγμα για την άρχουσα τάξη που υπηρετεί. Γιατί αυτή η τάξη είναι που εξέθρεψε τους δοσίλογους, τους συμβιβασμένους και υπηρέτες των κάθε λογής κατακτητών, είτε για τους Γερμανούς ναζί πρόκειται, είτε για τους Αγγλους της δεύτερης κατοχής, είτε για τους Αμερικανούς ιμπεριαλιστές, που, παίρνοντας τη σκυτάλη από τους δεύτερους, μακέλεψαν τον ελληνικό λαό.

Γι' αυτό, ο Χρ. Πασαλάρης προλογίζοντας το βιβλίο του φίλου του Καράγιωργα "Η ΟΠΛΑ χωρίς θρύλο", ψάχνει "άλλοθι" για τα εγκλήματα της ολιγαρχίας. Και, ακολουθώντας το γνωστό... "όταν η αλήθεια δε συμφωνεί μαζί μας τόσο το χειρότερο γι' αυτήν", δε διστάζει να αντιστρέψει την πραγματικότητα και να αναζητά προδότες και εγκλήματα στους αγωνιστές του λαού, στο ΚΚΕ και τον ηρωικό ΕΛΑΣ που - όπως αναφέρει εκφράζοντας τον... αποτροπιασμό του ο Χρ. Πασαλάρης - "λίγο έλειψε να οδηγήσουν την Ελλάδα στο ανατολικό μπλοκ"! Φαίνεται, όμως, ότι πέρα από τον καημό του και τις υπηρεσίες που επιδιώκει να προσφέρει στην τάξη που υπηρετεί, ο Χρ. Πασαλάρης ψάχνει τα δικά του "άλλοθι" - πειστήρια προς τα αφεντικά του, ότι, πραγματικά, ανένηψε από το νεανικό του λάθος να γίνει ΕΠΟΝίτης!

Αλλά, γιατί τέτοιες ανασφάλειες κ. Πασαλάρη; σας έμαθαν πια!

Γ. Ζ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ