Παρασκευή 14 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"Ασπιρίνες" για τα τροχαία ατυχήματα

H πράξη νομοθετικού περιεχομένου, με την οποία κυρώνεται η απόφαση την κυβέρνησης για τον περιορισμό της κίνησης των νταλικών στους εθνικούς δρόμους τα Σαββατοκύριακα, ήρθε χτες για κύρωση στη Βουλή.

Τοποθετούμενος πάνω στην κύρωση αυτή, ο Στρ. Κόρακας είπε ότι το ΚΚΕ ψηφίζει λευκό, παρά το γεγονός ότι - αν εξαιρέσουμε την αποσπασματικότητά της - δε βρίσκει αντίθετο το Κόμμα. Αναλύοντας την τοποθέτηση αυτή, είπε ότι είναι θέμα αρχής για το ΚΚΕ να μην κυρώνονται με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου ενέργειες οι οποίες δεν έχουν έκτακτο χαρακτήρα, όπως είναι τα μέτρα για την κυκλοφορία στους εθνικούς δρόμους. Υπενθύμισε μάλιστα την προϊστορία που έχουν οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, αναφερόμενος στην πράξη του 1985 όταν ο σημερινός πρωθυπουργός είχε απαγορεύσει τη χορήγηση αυξήσεων πάνω από την τότε εισοδηματική πολιτική. Οταν μάλιστα ο "Ριζοσπάστης" τόλμησε να δώσει αυξήσεις στο προσωπικό του, ο Κ. Σημίτης τον τιμώρησε με βαρύ πρόστιμο.

Σχετικά με το θέμα των τροχαίων ατυχημάτων, ο Στρ. Κόρακας είπε ότι χρειάζονται ολοκληρωμένα μέτρα, που να αφορούν και την κατάσταση του οδικού δικτύου, και την εκπαίδευση, και την ενημέρωση, και την οδική σήμανση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ