Παρασκευή 14 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΙΝΙΟΝ
"Είναι ιδιωτική επιχείρηση"

Η κυβέρνηση δεν μπορεί να πάρει άλλα μέτρα, δήλωσε ο υφυπουργός Εργασίας Χρ. Πρωτόπαππας, απαντώντας σε Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Μπ. Αγγουράκη

"Θέλω σε κάθε περίπτωση να θυμίσω ότι πρόκειται για μια ιδιωτική εταιρία. Οι δυνατότητες μιας κυβέρνησης να παρέμβει οπωσδήποτε έχουν ένα περιορισμένο χαρακτήρα". Σε αυτή τη φράση του υφυπουργού Εργασίας, Χρήστου Πρωτόπαππα,περικλείεται και το νόημα της απάντησης που έδωσε στην Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Μπάμπη Αγγουράκη,για το μέλλον των εργαζομένων στην επιχείρηση ΜΙΝΙΟΝ, η οποία οδεύει στην καταστροφή.

Ο υφυπουργός Εργασίας, παρότι προκλήθηκε ευθέως από τον βουλευτή του ΚΚΕ, για το αν θα πάρει συγκεκριμένα μέτρα η κυβέρνηση (διαχειριστικός έλεγχος στην εταιρία, σύσκεψη αρμοδίων υπουργείων με το Σωματείο Εργαζομένων), το μόνο που απάντησε ήταν ότι "έχω κουραστεί να ακούω συνεχώς για μέτρα, τι κάνει η κυβέρνηση, τι θα κάνει η κυβέρνηση, τι συγκεκριμένα μέτρα θα πάρει", προσθέτοντας ξανά ότι οι δυνατότητες είναι περιορισμένες, αλλά το γραφείο του υφυπουργού "πάντα ανοιχτό".

Επιχειρηματολογώντας, ο βουλευτής του ΚΚΕ επισήμανε ότι "πραγματικά μάς προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι ούτε σήμερα ο κ. υπουργός δέχεται μια από τις προτάσεις των εργαζομένων, που είναι ο διαχειριστικός έλεγχος σε βάθος, με δεδομένο ότι οι νέοι ιδιοκτήτες κατάφεραν στα πέντε χρόνια που λειτουργούν την επιχείρηση να την υπερχρεώσουν σε ένα ποσό τουλάχιστον τεσσάρων δισεκατομμυρίων δραχμών. Τι θα γίνει με αυτό το θέμα, πολύ περισσότερο όταν τα χρέη εμφανίζονται και σε μια σειρά από επιχειρήσεις του δημοσίου τομέα και γενικότερα του δημοσίου, π.χ. ασφαλιστικά ταμεία;".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ