Παρασκευή 14 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΣΙΝΕ
Παρακολουθεί εξ... αποστάσεως η κυβέρνηση!

Ικανοποιημένη δηλώνει η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, από την πορεία των εξελίξεων στην επιχείρηση "Αλουμίνιον της Ελλάδος" (ΠΕΣΙΝΕ), παρά το γεγονός ότι ακολουθείται πρόγραμμα συρρίκνωσης του προσωπικού, ενώ η κυβέρνηση "νίπτει τας χείρας της". Αυτό προκύπτει από την απάντηση που έδωσε ο υφυπουργός Εργασίας Χρήστος Πρωτόπαππας,στο βουλευτή του ΚΚΕ Νίκο Γκατζή,χτες στη Βουλή.

Οπως επισήμανε ο Χρ. Πρωτόπαππας, το θέμα της μείωσης του προσωπικού φαίνεται να ξεπερνιέται, αφού υπάρχουν πολλές αιτήσεις εθελούσιας εξόδου, ενώ ο Ν. Γκατζής κατήγγειλε ότι εκβιαστικά εργαζόμενοι 50 χρόνων οδηγούνται στην εθελούσια έξοδο. Συνολικότερα ο Χρ. Πρωτόπαππας υποστήριξε ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί (... εξ αποστάσεως) τις διαπραγματεύσεις εργοδοτών - εργαζομένων και θεωρεί ότι από το διάλογο αυτό θα προκύψουν ικανοποιητικές λύσεις.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, κάλεσε την κυβέρνηση να "στριμώξει" την εργοδοτική πλευρά ειδικά από τη στιγμή που "το κράτος είναι μεγαλομέτοχος μέσω της ΕΤΒΑ", ενώ επισήμανε ότι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι κατηγορούν το υπουργείο Εργασίας πως δεν κάνει την παραμικρή παρέμβαση υπέρ των συμφερόντων τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ