Παρασκευή 14 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προστασία της δημόσιας υγείας

Αμεσα μέτρα σχετικά με την ποιότητα του πόσιμου ύδατος, ζητά ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Β. Εφραιμίδης, από την αρμόδια Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Τα υψηλά ποσοστά μόλυνσης που παρατηρούνται στο πόσιμο νερό και στο μεγαλύτερο μέρος των υδρευτικών δικτύων της Ελλάδας κατήγγειλε με Ερώτηση που κατέθεσε στην Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ενωσης ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Β. Εφραιμίδης,ζητώντας τη λήψη των άμεσων μέτρων για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των καταναλωτών.

Στην Ερώτηση επισημαίνεται ότι "σύμφωνα με μετρήσεις που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στην Ελλάδα, παρατηρούνται σοβαρές υπερβάσεις των ανώτατων επιτρεπόμενων ορίων στα ολικά κολοβακτηρίδια στο πόσιμο νερό, σε ποσοστό πάνω από 45%. Αυτό οφείλεται στα πεπαλαιωμένα και ακατάλληλα δίκτυα ύδρευσης, κυρίως των μικρών πόλεων και χωριών, στην έλλειψη προστασίας των πηγών υδροληψίας και των υδραγωγείων. Η κατάσταση αυτή έχει αποτέλεσμα τη δηλητηρίαση εκατοντάδων ατόμων και ολόκληρων περιοχών όπως συνέβη πρόσφατα στην Καστοριά".

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ καλεί την επιτροπή "να λάβει μέτρα ώστε να εξασφαλίσει την εφαρμογή των σχετικών με την ποιότητα του πόσιμου ύδατος οδηγιών και γενικότερα για την προστασία των καταναλωτών".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ