Παρασκευή 14 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
Επιπτώσεις από τη μερική ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ

Ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Θεωνά

Την προσκόμιση στοιχείων σχετικά με τις επιπτώσεις από τη μερική ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ στα τιμολόγια των τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα, ζητά με Ερώτησή του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γ. Θεωνάς, από την Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ενωσης και τον αρμόδιο επίτροπο κ. Μπανγκεμαν.

Στην Ερώτησή του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ υπογραμμίζει ότι "κατά τη διάρκεια συζήτησης, στην Ολομέλεια του ΕΚ τον Ιούλιο του 1997, έκθεσης σχετικά με την αριθμοδότηση, ο επίτροπος Bangeman ισχυρίστηκε ότι οι τηλεπικοινωνίες στην Ελλάδα είναι οι ακριβότερες στην Ευρώπη, επειδή κατά τη γνώμη του δεν έχουν προωθηθεί σε ικανοποιητικό βαθμό η απελευθέρωση της αγοράς και οι ιδιωτικοποιήσεις. Δεσμεύτηκε μάλιστα, στην ίδια Σύνοδο απέναντι στο σώμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να προσκομίσει τα απαραίτητα συγκριτικά στοιχεία που επιβεβαιώνουν αυτή την εκτίμηση".

Ο Γ. Θεωνάς, επισημαίνοντας το γεγονός ότι "αφ' ενός, τα τιμολόγια της κλασικής τηλεφωνίας στην Ελλάδα δεν είναι τα ακριβότερα στην Ευρώπη και αφ' ετέρου, η ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών κατά 23% έχει συνδυαστεί ήδη με διαδοχική πορεία ανατιμήσεων των τελών, καλεί την Επιτροπή να προσκομίσει τα στοιχεία στα οποία αναφέρθηκε ο επίτροπος Bangeman, στοιχεία για το ποιες ήταν οι επιπτώσεις στα τιμολόγια των τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα από τη μερική ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ, καθώς επίσης και τη σχετική θέση της κινητής τηλεφωνίας, η οποία αναπτύχθηκε μόνο από ιδιωτικές επιχειρήσεις εξαρχής".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ