Σάββατο 15 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ
Κομμουνιστική απάντηση στους καπιταλιστές

Συζήτηση με τον Μ. Πετρούνια από την Κεντρική Επιτροπή Οικονομικής Εξόρμησης, για τους στόχους και την προοπτική της εξόρμησης

Η Οικονομική Εξόρμηση προς τιμήν των 80 χρόνων του ΚΚΕ μπαίνει στην τρίτη βδομάδα πια, με νέα ένταση των προσπαθειών των κομμουνιστών, των φίλων και οπαδών του Κόμματος και της ΚΝΕ για την εκπλήρωση των στόχων της. Οπως δείχνει η μέχρι τώρα πείρα της δουλιάς, όλο και περισσότερο συνειδητοποιείται από τους κομμουνιστές η ιδιαίτερη αξία αυτής της εξόρμησης και γι' αυτό με μεγαλύτερο πάθος, παλεύουν για την επιτυχία της. Την αξία και την ιδιαιτερότητα αυτής της εξόρμησης μας δίνει σε μια συνομιλία που είχαμε μαζί του, ο σ. Μαρίνος Πετρούνιας από την Κεντρική Επιτροπή για την Οικονομική Εξόρμηση προς τιμήν των 80 χρόνων του ΚΚΕ.

"Η υπερκάλυψη του πλάνου και η επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης προς τιμή των 80 χρόνων του ΚΚΕ, τονίζει, θα δώσει στο Κόμμα μας, σ' όλους τους κομμουνιστές αλλά και στους εργαζόμενους γενικότερα, τη δυνατότητα να αποτελέσει ορόσημο ο γιορτασμός της επετείου των 80 χρόνων και να αναδειχτούν οι θέσεις και οι αγώνες του ΚΚΕ και του λαϊκού κινήματος, στην προσπάθεια του Κόμματος να φέρει σε πέρας την ιστορική αποστολή του. Θα δώσει στο Κόμμα μας τη δυνατότητα να καλύψει τις οικονομικές του ανάγκες και να οργανώσει με τον καλύτερο τρόπο τις πλούσιες εκδηλώσεις του γιορτασμού της επετείου".

"Αλλά με την επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης, υπογραμμίζει ο Μ. Πετρούνιας, οι κομμουνιστές και οι φίλοι του Κόμματος θα δώσουν την κομμουνιστική απάντηση σε όλους αυτούς, τους καπιταλιστές και τους λακέδες τους, σ' όλους τους "άσπονδους φίλους του κομμουνισμού" που πασχίζουν να παραχαράξουν την πραγματικά ηρωική ιστορία του ΚΚΕ και του λαϊκού κινήματος και να συκοφαντήσουν το ΚΚΕ στους εργαζόμενους με το δηλητήριο του αντικομμουνισμού. Ασφαλώς, προσθέτει, οι πολύχρονοι σκληροί αγώνες 80 χρόνων του ΚΚΕ, δεν πλαστογραφούνται ούτε μπορούν να τους υποβαθμίσουν οι εχθροί του. Είναι η ακριβή παρακαταθήκη και εμπνέουν την εμπιστοσύνη των εργαζομένων, ενώ μαζί με τους σημερινούς αγώνες του Κόμματος και τις φιλολαϊκές του θέσεις, αυξάνουν το κύρος και την επιρροή του ΚΚΕ και προωθούν τη συσπείρωση των εργαζομένων για το χτίσιμο του αντιιμπεριαλιστικού, αντιμονοπωλιακού μετώπου πάλης για ριζικές αλλαγές με προοπτική το σοσιαλισμό.

Οι εργαζόμενοι, με τη συζήτηση και τη βοήθεια των κομμουνιστών που ξανοίγονται για να τους συναντήσουν με αφορμή την Οικονομική Εξόρμηση, κατανοούν όπως δείχνει η μέχρι τώρα πορεία, την ανάγκη για την ενίσχυση του ΚΚΕ. Ετσι, παρά τις όποιες μικροαδυναμίες και κάποιες καθυστερήσεις που παρουσιάστηκαν στην αρχή - υποκειμενικές και αντικειμενικές - πιστεύουμε ότι το οικονομικό πλάνο της εξόρμησης - που διαφέρει πολύ, ακόμα και απ' αυτό για τις "πλημμύρες" - θα καλυφθεί. Η Οικονομική Εξόρμηση θα έχει επιτυχία. Οι προσπάθειες που εντείνονται θα φέρουν αποτελέσματα και θα υπερκαλύψουμε το πλάνο, εκφράζει τη βεβαιότητα ο Μ. Πετρούνιας και δείχνοντας το κλίμα που επικρατεί στις οργανώσεις και στους οπαδούς αναφέρει: Πολλοί κομμουνιστές και εργαζόμενοι έσπευσαν με τέτοια παρόρμηση που, προκειμένου να δώσουν από την πρώτη μέρα την ενίσχυσή τους στην Οικονομική Εξόρμηση, δανείστηκαν χρήματα για να ανταποκριθούν στο μεγάλο αυτό καθήκον τους".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ