Σάββατο 15 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ψήγματα αλήθειας

Εγκαινιάζεται στις 18 Νοεμβρίου στο χώρο τέχνης "24" (Κλεομένους 24), έκθεση έργων ζωγραφικής του Κωνσταντίνου Κερεστετζή.Γεννημένος στην Ανδριανή Δράμας το 1969, πήρε τα πρώτα μαθήματα ζωγραφικής με τον Κώστα Μεϊμάρογλου και αργότερα με τον Κώστα Παπατριανταφυλλόπουλο.Ακολούθησαν σπουδές στην ΑΣΚΤ Αθήνας κοντά στον Χρόνη Μπότσογλου (ζωγραφική) και τον Θανάση Εξαρχόπουλο (χαρακτική). Ζει και εργάζεται στη Μαδρίτη.

Οπως σημειώνει στον κατάλογο ο Χρόνης Μπότσογλου: "Ο Κ. Κερεστετζής είναι ένας προικισμένος νέος καλλιτέχνης που προσπαθεί να ξαναβρεί τα πράγματα. Διάλεξε για χρόνια να μαθητέψει την τέχνη και τη σοφία των παλιών δασκάλων, στα μουσεία, και ιδιαίτερα του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου αυτής της δεσπόζουσας μορφής της τέχνης που κατάφερε να εικονίσει τα μυστικά οράματά του. Τι μπορεί να μάθει κανείς απ' αυτόν; τα πάντα, δηλαδή τίποτα. Γι' αυτό ξαναγυρνά στα πράγματα. Η ματιά του δεν είναι παρθένα είναι όμως ασκημένη, για να αναζητήσει πια την αλήθεια και τα δικά της μέτρα".

"Ψήγματα όρασης, ψήγματα αλήθειας αυτές οι σπουδές που βλέπουμε. Και μπροστά μακρύς και οδυνηρός ο δρόμος που οδηγεί προς τα πράγματα. Και βέβαια αυτό που ήδη κατέκτησε δεν είναι λίγο".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ