Σάββατο 15 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ματιές στους δήμους

Στη Δάφνη, στην οδό Ακροπόλεως 100, πλατεία Πολυτεχνείου, ο αυτοδίδακτος καλλιτέχνης Γιάννης Μιχαλόπουλος,παρουσιάζει περισσότερες από 90 δημιουργίες του, που απεικονίζουν μια ολόκληρη ιστορική περίοδο, όπως ο ίδιος την έζησε από τα παιδικά του χρόνια (αγροτικά, αγώνες της εργατικής τάξης των πόλεων, της κατοχής και της Εθνικής Αντίστασης, της Μακρονήσου κ λπ.) Τα έργα του είναι δημιουργίες της λαϊκής τέχνης, από "κορμό σίκαλης και βρώμης". Δεν πωλούνται, αλλά προορίζονται να παραχωρηθούν στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης, που θα δημιουργηθεί στο μέλλον.

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Δάφνης και θα λειτουργεί μέχρι τις 30 Νοεμβρίου (10π.μ. έως 3μμ και 5μ.μ. έως 9μ.μ.).

  • Από τις εκθέσεις που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του δήμου Αθηναίων σημειώνουμε την παρουσίαση καλλιτεχνικής θεατρικής αφίσας του Θεόδωρου Κασάπη.Η έκθεση φιλοξενείται μέχρι τις 20/11 στο Κέντρο Τεχνών(Βασ. Σοφίας, πάρκο Ελευθερίας).
  • "Βροχερή εποχή" είναι το θέμα ζωγραφικής τεσσάρων Κούρδων καλλιτεχνών που διοργανώνει το Πνευματικό Κέντρο του δήμου Αγίας Παρασκευής (Αγίου Ιωάννου 58Β) σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Κέντρο Κούρδων προσφύγων.Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 20/11 και θα λειτουργεί 10π.μ. έως 1μ.μ. και 5μ.μ. έως 9μ.μ. Στις 19 Νοεμβρίου (8μ.μ.), θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της έκθεσης "Κουρδική Βραδιά" με παραδοσιακή μουσική και εδέσματα. Θα ακολουθήσει ομιλία για το κουρδικό ζήτημα.
  • Με τη μεγάλη έκθεση φωτογραφικού και αρχειακού υλικού "Φωτόδεντρο Μνήμης",συνεχίζονται οι εκδηλώσεις μνήμης που οργανώνουν ο Δήμος Νίκαιας και τα προσφυγικά σωματεία της πόλης για τα 75 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Η έκθεση που λειτουργεί στην αίθουσα της ΧΑΝ (Θειρών και Κασταμονής), θα διαρκέσει μέχρι τις 16/11. Σήμερα (7μ.μ.) θα πραγματοποιηθεί διάλεξη και μουσική εκδήλωση με θέμα: "Μουσική ανάμνηση της καθ' ημάς Ανατολής ή περί της προελεύσεως του ρεμπέτικου τραγουδιού". Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αιγάλεω σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Παιγνιοθήκης, ξεκινάει τη λειτουργία ενός ζεστού χώρου παιχνιδιού για παιδιά μειονεκτούντων ομάδων, με άμεσο στόχο την ψυχαγωγία και την ένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο. Θα λειτουργεί δύο φορές τη βδομάδα στο "Συμβουλευτικό σταθμό" (Δελφών και Τομπάζη). Πληροφορίες στα τηλέφωνα 5315.670 - 5.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ