Σάββατο 15 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Χρωστήρας γυναικών

Εγκαινιάζεται στις 20 Νοεμβρίου στην γκαλερί Αργώ (Μέρλιν 8), έκθεση έργων ζωγραφικής της Ιωάννας Μητσέα - Μαλάμου.Η ενδιαφέρουσα αυτή εικαστική έκθεση έχει το χαρακτήρα μικρής αναδρομικής. Εκτίθενται λάδια και παστέλ, με ιδιαίτερη έμφαση στα λουλούδια, που απασχόλησαν την ζωγράφο, επί πολλά χρόνια. Τα λουλούδια αυτά τα αποδίδει με την τεχνική του παστέλ και με την προσωπική εκείνη ευαισθησία, για την οποία ο ακαδημαϊκός Παναγιώτης Τέτσης έγραψε: "Το οικείο στο έργο της βγαίνει από το συγκινησιακό στοιχείο που περικλείει, αναδύεται και μας δένει μαζί του με την ειλικρίνεια, την αλήθεια, την αισθαντικότητα. Λέξεις χρήσιμες για το λεξιλόγιο εκείνων που κάνουν ζωγραφική".

Στα εγκαίνια της έκθεσης θα παρουσιαστεί το βιβλίο "Ιωάννα Μητσέα - Μαλάμου ζωγραφική",το οποίο κυκλοφορεί (ελληνικά και αγγλικά), από τις εκδόσεις "Μέλισσα". Στο βιβλίο για το έργο της ζωγράφου γράφουν επίσης οι: Χρύσανθος Χρήστου, Στέλιος Λυδάκης, Δημήτρης Παυλόπουλος, Νανά Βουλοδήμου - Σιώκου.Η έκθεση έργων της στην γκαλερί "Αργώ", θα διαρκέσει μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου.

  • Τις γνωστές γυναικείες φιγούρες με τα μεταξένια δέρματα και τα σβησμένα, θαμπά χαρακτηριστικά, νεκρές φύσεις και τοπία της Κηφισιάς, της Εύας Μπουλγουρά,φιλοξενούνται στην Αίθουσα Σκουφά (Σκουφά 4 - Κολωνάκι), έως 29 Νοεμβρίου.

Ο Γιάννης Κοντός,αναφερόμενος στα έργα, σημειώνει χαρακτηριστικά: "Η ζωγράφος δουλεύει "στεγνά", χωρίς αναμείξεις με σκληρά πινέλα, γι' αυτό τα θέματα βγαίνουν απαλά. Απεικονίζεται συνήθως το θηλυκό, η ζωή. Τα αντικείμενα που περιβάλλουν τις γυναίκες και συνομιλούν μαζί τους, είναι του κλειστού χώρου. Αντικείμενα του ονείρου και της πραγματικότητας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ