Σάββατο 15 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Φθινόπωρο με εκθέσεις

Στην αίθουσα τέχνης "Αστρολάβος - Πειραιά" (Ανδρούτσου 140 - Πειραιάς), φιλοξενείται έκθεση έργων ζωγραφικής του Γιώργου Καρακίτσου.Η δουλιά αυτή είναι συνέχεια της προηγούμενης, των τοπίων ανοιχτού χώρου, που παρουσίασε ο καλλιτέχνης πριν έναν περίπου χρόνο. Στα τωρινά του έργα, όμως, η γραφή έχει γίνει πιο ουσιώδης και υπαινικτική. Δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην ελάφρυνση της χρωματικής γκάμας επιτυγχάνει να δώσει μια υπερρεαλιστική διάσταση στο φως και μια ηπιότερη μετάβαση στην αλληλουχία των συνεχόμενων πεδίων και των επιπέδων του χώρου που δομεί. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 29 του Νοέμβρη.

  • "Οι κατοικήσιμοι τόποι της ζωγραφικής",είναι ο τίτλος της έκθεσης έργων του Νίκου Χουλιαρά που παρουσιάζεται στην γκαλερί "Νέες Μορφές" (Βαλαωρίτου 9). Οπως σημειώνει ο ίδιος ο καλλιτέχνης "Για χρόνια ολόκληρα - την εποχή που ήμουνα παιδί στα Γιάννενα - με όλους τους καιρούς, είτε τα πρωινά του χειμώνα με την πυκνή ομίχλη και το χιόνι, πηγαίνοντας προς το σχολείο, είτε τις νύχτες του καλοκαιριού, με το πορτοκαλί φεγγάρι, μονάχος επιστρέφοντας στο δρόμο για το πατρικό μου σπίτι, έκανα αυτό που κάνω και σήμερα ζωγραφίζοντας, κλεισμένος στο εργαστήριο: Μετέτρεπα τις συνηθισμένες αυτές διαδρομές σε διαδρομές προσωπικής δοκιμασίας. Σε πορείες ψυχαγωγίας, αινίγματος και επιθυμίας, με το ενδεχόμενο να με οδηγήσουν κάποτε στο αληθινό μου σπίτι. Ετσι μεταβαλλόμουν, κάθε μέρα, σ' ένα είδος σκηνοθέτη της στιγμής, αλλά και εξερευνητή ταυτόχρονα, που σχεδίαζε τη διαδρομή προχωρώντας (... )".

"Βγάζω απ' τα χέρια τις μπογιές και ακουμπάω στο καβαλέτο μου έν' άγραφο χαρτόνι. Κάτω απ' το άσπρο του, βλέπω, ήδη, κατοικημένες τις διαδρομές που πρόκειται να κάνω αύριο, ζωγραφίζοντας. Το άσπρο, σκέφτομαι, αυτό το άγραφο χαρτί θα πρέπει να 'ναι, καθώς φαίνεται, το μόνο αληθινό μου σπίτι".

  • Ζωγραφική μνήμης, πορτρέτα και νεκρές φύσεις πάνω σε ευτελή υλικά, κουτιά από τσιγάρα, ντενεκεδάκια, σπιρτόκουτα καθώς και μικρές τέμπερες σε χαρτί, είναι τα έργα του Γιάννη Ζήκα που εκθέτει στην γκαλερί "Ζουμπουλάκη" της οδού Κριεζώτου 7. Στο χώρο της γκαλερί "Ζουμπουλάκη" στην πλατεία Κολωνακίου, παρουσιάζονται μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου δημιουργίες του Χρήστου Μποκόρου.Τίτλος της έκθεσης "Προσφορά και ίχνη αγγιγμάτων".
  • Μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου διαρκεί η έκθεση έργων του Τάσου Μπαμπάτση,που φιλοξενείται στο Κέντρο Τέχνης "Πανταζίδης" (Στασινού 6α, Στάδιο). Η έκθεση περιλαμβάνει 15 συνολικά έργα και μία εγκατάσταση.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ