Κυριακή 16 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 48
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

λ9

Πέρασαν πάνω από 7 μήνες από το θάνατο του αγαπημένου μας συντρόφου και συζύγου, πατέρα και παππού ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΡΙΚΑΛΙΝΟΥ.Στη διάρκεια της βαριάς αρρώστιας του, η βασική του επιθυμία ήταν να ζήσει για το κόμμα. Δυστυχώς, η επιθυμία του δεν έγινε πραγματικότητα. Δεν πρόλαβε να συμμετάσχει στο γιορτασμό των 80 χρόνων για τον οποίο έκανε σχέδια. Δυσαναπλήρωτο το κενό που μας άφησε. Τον θυμούμαστε και τον τιμούμε.

Για τα 80χρονα του ΚΚΕ, προσφέρουμε στη μνήμη του 100.000 δρχ. στην ΚΕ και 100.000 δρχ. στην ΚΟΒ Πάνω Καισαριανής.

Η συντρόφισσά του Γιάννα

Τα παιδιά του

* * *

λ9

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΤΖΗ, μέλους του ΚΚΕ από τα Τρίκαλα, ο οποίος πέθανε πριν από 19 χρόνια, τα αδέρφια του Κική και Βασίλης πρόσφεραν στην ΚΟΒ Συνοικισμός 10.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ.

* * *

λ9

Συμπληρώθηκαν 3 χρόνια από τότε που έφυγε από κοντά μας η πολυαγαπημένη μας ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ.

Στη μνήμη της, προσφέρουμε 15.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ.

Οι γονείς Γιώτα, Θανάσης, η αδερφή Νικολέτα

* * *

λ9

Πέρασε ενάμιση χρόνος από το θάνατο της αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης ΑΡΣΑΛΟΥΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΓΛΟΥ.Ηταν από τα παλαιά μέλη του ΚΚΕ. Μετά την Απελευθέρωση, πιάστηκε, φυλακίστηκε και εξορίστηκε. Ηταν από τις πρώτες γυναίκες, που εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης και υπηρέτησε στο Δήμο περισσότερα από 21 χρόνια, από τα ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου Δημοκρατικών Γυναικών Αμπελόκηπων και επίτιμος πρόεδρός του για πολλά χρόνια. Δε σταμάτησε τον αγώνα, παρά μόνο όταν έφυγε για πάντα από κοντά μας, πιστή ως το τέλος της ζωής της στο ΚΚΕ και τα ιδανικά του σοσιαλισμού.

Στη μνήμη της, προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Πλατείας Δημοκρατίας Αμπελόκηπων, 22.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ.

Οι συναγωνίστριές της Δέσποινα Παπαδοπούλου, Λίζα Χαρταμπίλα, Τάνια Νομικού, Νούλη Σεπέρα και Καίτη Ζαμπούνη

* * *

Ο αντιστασιακός Δημήτρης Χριστόπουλος πρόσφερε 50.000 δρχ., μέσω της ΚΟΒ Καλογρέζας, για τα 80χρονα του ΚΚΕ στη μνήμη των νεκρών συγχωριανών του αγωνιστών: ΧΡΗΣΤΟΥ και ΝΙΚΟΥ ΜΑΧΑΙΡΑ,ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ,ΘΑΝΑΣΗ και ΚΩΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΝΟΥ,ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΖΑΠΑΛΙΔΗ,ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΤΣΑΝΕΚΛΙΔΗ,ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΣΑΚΑΤΑΝΗ,ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΣΟΥΡΑ,ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ,ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΔΕΔΕ,και ΔΗΜΗΤΡΗ ΦΡΑΓΚΟΥ.

* * *

Στη μνήμη του ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗ (Σοφούλη), που πέθανε στις 25 Οκτώβρη 1997, τα μέλη της ΚΟΒ Βιάννου Κρήτης πρόσφεραν 10.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ και ο Μιχάλης Μπριντάκης (Μαρίνος) 20.000 δρχ.

* * *

λ9

Στις 3 Οκτώβρη 1997 έφυγε από κοντά μας σε ηλικία 58 χρόνων ο ΓΙΑΝΝΟΣ ΑΥΓΗΤΙΔΗΣ,από το Μεταλλικό Κιλκίς, οπαδός του ΚΚΕ. Εγγονός της ιστορικής οικογένειας του μπάρμπα - Γιάννη Αυγητίδη, γιος του αντάρτη του ΕΛΑΣ και εξόριστου στα Γιούρα Μόδεστου Αυγητίδη και ανιψιός των: Κόλια Αυγητίδη αντιστασιακού, που εκτελέστηκε από τους ναζί. Κοσμά Αυγητίδη (καπετάν Τάκη), καπετάνιου του ΕΛΑΣ, ταγματάρχη του ΔΣΕ, ο οποίος σκοτώθηκε στη διάρκεια του Εμφύλιου, και του Γερβάσιου Αυγητίδη, ΕΠΟΝίτη και μαχητή του ΔΣΕ, που σκοτώθηκε και αυτός στη διάρκεια του Εμφύλιου.

Ο Γιάννος Αυγητίδης έζησε μετανάστης στη Σουηδία ως το 1978. Εκλέχτηκε κοινοτικός σύμβουλος στην Κοινότητα Μεγάλης Βρύσης με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ την τετραετία '83 - '87. Ηταν σιτοπαραγωγός και κτηνοτρόφος, υπάλληλος συντηρητής του Βιολογικού στη ΒΙΠΕ Σταυροχωρίου, αποσπάστηκε πριν από 2 χρόνια στη Νομαρχία Κιλκίς.

Στη μνήμη του πρόσφεραν: Η γυναίκα του Μαργαρίτα 5.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη" και 10.000 δρχ. στην ΚΟΒ Μεταλλικού και ο εξάδελφός του, Σαμουήλ Αθανασιάδης, αντί για στεφάνι στον τάφο του, 5.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη" και 10.000 δρχ. στην Εργατική ΚΟΒ Κιλκίς.

* * *

λ9

Στη μνήμη του ΗΛΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ, στελέχους του ΚΕ από το Μαυρονέρι Κιλκίς, που εκτελέστηκε το Μάη του 1947 και του ΚΩΣΤΑ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ,μέλους του ΚΚΕ, που πέθανε το 1984, προσφέρουμε στην ΚΟΒ Νέας Μεσημβρίας Θεσσαλονίκης για τα 80χρονα του ΚΚΕ 20.000 δρχ.

Γεωργία Αρβανιτάκη

Τα παιδιά Χρήστος, Θεοδώρα, Χαράλαμπος

* * *

Στη μνήμη της αδελφής μου ΓΑΡΟΥΦΑΛΙΑΣ Ε. ΑΓΡΟΤΕΛΗ,που πέθανε πριν από 40 μέρες και αντί για μνημόσυνο, προσφέρω για τα 80χρονα του ΚΚΕ 20.000 δρχ. και 30.000 δρχ. στην ΚΝΕ, μέσω ΚΟΒ Σεπολίων.

Αγγελική

* * *

λ9

Με τη συμπλήρωση 6 μηνών από το θάνατο του αγαπημένου συζύγου μου ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΤΑΖΙΔΗ, μέλους του ΚΚΕ, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Σεπολίων, 20.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ, για τα ιδανικά του οποίου αγωνίστηκε.

Σοφία Πανταζίδου

* * *

λ18

Ο Σωτήρης Κράνιας, αντιστασιακός Μακρονησιώτης, προσφέρει, μέσω της ΚΟΒ Φρυγίας Βύρωνα, 20.000 δρχ. ως πρώτη δόση, τιμώντας τα 80χρονα του ΚΚΕ και 5.000 δρχ. για ενίσχυση του "Ριζοσπάστη, στη μνήμη των αδελφών του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΡΑΝΙΑ,ο οποίος εκτελέστηκε την Πρωτομαγιά του 1944, μαζί με άλλους 32 πατριώτες στο ποτάμι της Καλαμάτας από Γερμανούς. Του ΦΩΤΗ ΚΡΑΝΙΑ, που δολοφονήθηκε από παρακρατικούς τρομοκράτες στις 15 Μάρτη 1948 στην Κορώνη Μεσσηνίας και ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΚΡΑΝΙΑ,που σκοτώθηκε στις 19 Ιούλη 1944, σε μάχη μεταξύ ανταρτών του ΕΛΑΣ και Γερμανών και ταγματασφαλιτών στο Βασιλίτσι.

* * *

Στη μνήμη της μητέρας του ΜΑΡΙΑΣ και των αδερφών μου ΣΑΒΒΑ και ΝΙΚΟΥ,προσφέρω 50.000 δρχ. για τα 80χρονα του τιμημένου ΚΚΕ.

Παντελής Αμπατζίδης

* * *

λ9

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΛΑΖΟΥΛΙΔΗΣ, από την Κοζάνη, που πέθανε πρόσφατα, πιστός

στα ιδανικά του ΚΚΕ, ήταν μέλος του ΔΣ του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Κοζάνης.

Στη μνήμη του, η οικογένειά του πρόσφερε 5.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

* * *

λ9

Στη μνήμη του αγωνιστή ΙΩΑΝΝΟΥ Διαμ. ΒΛΑΧΟΥ από τα Εξάνθια Λευκάδας, η σύζυγός του Υπαπαντή προσφέρει, μέσω ΚΟΒ Κυπριάδου - Ανω Πατησίων, 10.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ.

* * *

λ9

Πέρασαν 8 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΛΟΥΚΑ ΠΑΝΟΥΣΗ από το Μαυρομάτι Θήβας.

Στη μνήμη του, ο Λουκάς και η Σούλα πρόσφεραν, μέσω της ΚΟΒ Κυπριάδου - Πατησίων, 70.000 δρχ. για τα 80 χρόνια του ΚΚΕ.

* * *

Στη μνήμη του ΜΙΧΑΗΛ ΤΣΙΝΑΡΟΠΟΥΛΟΥ και για την ονομαστική του γιορτή, καθώς και στη μνήμη των γονιών μου, προσφέρω 10.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".Προσφέρω ακόμη 10.000 δρχ. για τα παιδιά της Κούβας, στη μνήμη του ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ και όσων έπεσαν στον αγώνα για την ελευθερία και για τα 80χρονα της Οχτωβριανής Επανάστασης.

Σωτηρία Σαλονικίδου - Τσιναροπούλου

* * *

Στη μνήμη του αξέχαστου αδερφού μου αγωνιστή ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ, που σκοτώθηκε στη διάρκεια της εφτάχρονης δικτατορίας, προσφέρω 15.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Κάτω Χαλανδρίου, για την 80χρονη παρουσία του τιμημένου ΚΚΕ.

Παναγιώτα Λιάρου

* * *

Στη μνήμη των γονιών μου ΧΡΗΣΤΟΥ και ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ,των αδελφών μου ΑΠΟΣΤΟΛΗ και ΘΩΜΑ,του ΓΙΑΝΝΗ,που δολοφονήθηκε μετά τη Βάρκιζα από παρακρατικούς τρομοκράτες και του ανιψιού μου ΓΙΩΡΓΗ,μαχητή του ΔΣΕ, που σκοτώθηκε στον Εμφύλιο, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ "Τρεις Γέφυρες", 20.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ.

Αντώνης Χαλκιάς

* * *

λ9

Πέρασαν 6 χρόνια από το θάνατο του αγαπημένου μου συζύγου ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΕΡΙΣΤΟΥΔΗ,ο οποίος στάθηκε πιστός στα ιδανικά του ΚΚΕ ως το θάνατό του.

Στη μνήμη του προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Μεγάλου Μοναστηριού, 10.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ και 5.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

Θεοδώρα Μεριστούδη

* * *

λ9

Στις 7 Νοέμβρη, συμπληρώθηκαν 8 χρόνια από τον πρόωρο θάνατο της αγαπημένης μας ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΛΑΖΟΓΚΑ.Γεννήθηκε το 1927 στο χωριό Φτελιά Καστοριάς. Μέλος του ΚΚΕ από το 1943, στην Κατοχή ήταν υπεύθυνη της ΕΠΟΝ στο χωριό της. Η οικογένειά της διώχτηκε μετά την Απελευθέρωση και αναγκάστηκαν να καταφύγουν στο ΔΣΕ. Το 1948 σκοτώθηκε ο αδελφός της Παναγιώτης.

Μετά το τέλος του Εμφύλιου, η Δήμητρα Λαζόγκα έζησε πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη, από όπου επαναπατρίστηκε με την οικογένειά της το 1982.

Ως το τέλος της ζωής της, έμεινε πιστή στα ιδανικά και την πολιτική του ΚΚΕ.

Στη μνήμη της, προσφέρουμε 10.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

Ο σύζυγος και τα παιδιά της

* * *

λ9

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΙΟΥ από την Αγριά Βόλου, στην Κατοχή ήταν αντάρτης του ΕΛΑΣ. Μετά την Απελευθέρωση, παρουσιάστηκε στη Λάρισα για να υπηρετήσει τη θητεία του και τον έστειλαν, φαντάρο, στο Μακρονήσι. Γνώρισε εκεί τη βία του κρατούμενου. Στη συνέχεια, μεταφέρθηκε στη Σάμο, όπου έχασε τη ζωή του. Στη μνήμη του, ο αδελφός του Κώστας προσφέρει για τα 80χρονα του ΚΚΕ 5.000 δρχ.

* * *

Στη μνήμη των αγωνιστών από τη Λακωνία ΑΓΗ ΜΕΝΟΥΤΗ,ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΚΡΗ και ΒΑΒΟΥΛΑ,ο οποίος όταν τον πήραν για εκτέλεση είπε: Ψηλά το κεφάλι, περνά ένας αντάρτης του ΕΛΑΣ και του ΚΚΕ, ο αγωνιστής Παναγιώτης Μανίκης, μέλος του Παραρτήματος Παγκρατίου της ΠΕΑΕΑ, προσφέρει 100.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Παγκρατίου.

* * *

λ9

Στη μνήμη του κομμουνιστή αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΜΗΤΣΟΥ Επαμ. ΓΕΡΟΥΛΗ, από το Στόλο Αρκαδίας, που έφυγε από κοντά μας στις 7 Νοέμβρη 1997, προσφέρω 20.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ.

Η γυναίκα του Νότα

* * *

Τα μέλη του Παραρτήματος Ναυπάκτου της ΠΕΑΕΑ πρόσφεραν 25.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ναυπάκτου.

* * *

λ9

Στη μνήμη του συναδέλφου αγωνιστή ΑΝΤΩΝΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ, μέλους του ΚΚΕ από

από το χωριό Βρυσούλα Ιωαννίνων, που έχασε τη ζωή του σε αυτοκινητικό δυστύχημα και αντί για στεφάνι στον τάφο του, προσφέρω 20.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Τζακιού Περιστερίου, για τα 80χρονα του ΚΚΕ.

Θωμάς Ψαράς

* * *

Ο αγωνιστής ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΕΛΛΙΟΣ από τη Λεπτοκαρυά Θεσπρωτίας, που πέθανε στις 24 Οκτώβρη 1997, είχε φυλακιστεί και εξοριστεί στο Μακρονήσι, στα Γιούρα και τον Ωρωπό.

Στη μνήμη του, ο Δημήτρης Ζώτος από τη Βρυσούλα Ιωαννίνων, πρόσφερε για τα 80χρονα του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Βουτσαρά Ιωαννίνων, 10.000 δρχ.

* * *

λ9

Στις 9 Ιούλη 1997, πέθανε ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και μαχητής του ΔΣΕ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΙΜΙΣΚΙΔΗΣ.Καταγόταν από τον Καύκασο. Γεννήθηκε το 1916. Ηρθε στην Ελλάδα και ζούσε στο χωριό Αντιγόνιο Κιλκίς. Τελείωσε την Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης και διορίστηκε. Πήρε μέρος στον πόλεμο του '40 ως έφεδρος αξιωματικός, με το βαθμό υπολοχαγού Πυροβολικού. Το 1942 οργανώθηκε στο ΕΑΜ και το 1943 βγήκε στο βουνό, αντάρτης στον ΕΛΑΣ στα τμήματα Κρούσας με το ψευδώνυμο Φλώρος. Μέλος του ΚΚΕ έγινε το 1943 στο βουνό, με πρόταση του Γιώργη Ερυθριάδη. Πήρε μέρος στις μάχες που έγιναν στα Κρούσια, στο Παγγαίο, στο Τσαλ Ταγ. Μετά τη Βάρκιζα επέστρεψε στο χωριό του, κυνηγήθηκε για την αντιστασιακή δράση του και κατέφυγε στο ΔΣΕ. Ανέλαβε ένα τμήμα που συνέδεε τα τμήματα Κρούσας με τα τμήματα του Μπέλες. Στο Μπέλες αναλαμβάνει διοικητής τάγματος. Επειτα από τρεις μήνες φεύγει για το Γράμμο. Υπηρέτησε ως αξιωματικός Πυροβολικού.

Εζησε πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη, όπου στην αρχή δούλεψε στην παραγωγή και αργότερα διορίστηκε δάσκαλος στα παιδιά των Ελλήνων πολιτικών προσφύγων.

Επαναπατρίστηκε το 1979, εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη και συνδέθηκε με την ΚΟΒ Ανάληψης.

Στη μνήμη του, η κόρη του Ελένη και ο γαμπρός του Αχιλλέας πρόσφεραν, μέσω ΚΟΒ Ανάληψης, 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ και 3.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη", που τον συντρόφευε ως το τέλος της ζωής του.

* * *

λ9

Στις 30 Οκτώβρη συμπληρώθηκαν 10 χρόνια από το χαμό του λατρευτού μας ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΠΕΤΑΝΓΙΩΡΓΗ.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 50.000 δρχ. στο κόμμα μας, το ΚΚΕ και 50.000 δρχ. στην ΚΟΒ Νέας Κρήνης.

Η σύζυγος Νίτσα Καπετανγιώργη

Τα παιδιά Χαρούλα - Αγαπητός

Ράνια - Γαβρήλος

Τα εγγόνια Γιώργος, Οδυσσέας, Δέσποινα, μπέμπης

* * *

λ36

Στη μνήμη των πρωτοπόρων αγωνιστών: ΧΡΗΣΤΟΥ ΑΡΑΧΩΒΙΤΗ προέδρου, ΑΙΜΙΛΙΟΥ ΧΡΗΣΤΙΔΗ γεν. γραμματέα, ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΥΡΟΘΑΛΑΣΣΙΤΗ μέλους του ΔΣ και ΠΟΛΥΤΙΜΟΥ ΛΑΪΝΑ,επίσης μέλους του ΔΣ του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αγωνιστών Μέσης Ανατολής, προσφέρω 10.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ανω Ιλισίων.

Νίκος Σταμούλης, σύμβουλος του ΔΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ