Τρίτη 18 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ
Μόνο έκτακτα και επείγοντα εξυπηρετούνται

Συνεχίζεται η απεργία. Επίκαιρη Ερώτηση από το ΚΚΕ

Μόνο τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά εξυπηρετούνται στα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της χώρας. Οι νοσοκομειακοί γιατροί συνεχίζουν μέχρι και την Πέμπτη την απεργία, μετά από αποφάσεις της Ομοσπονδίας (ΟΕΝΓΕ) και της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ).

Την απόφαση για πενθήμερη απεργία, που ξεκίνησε στις 14 Νοέμβρη, πήραν τα συνδικαλιστικά όργανα των νοσοκομειακών γιατρών μετά την τελευταία συνάντηση που είχαν με τον υφυπουργό Οικονομικών, Ν. Χριστοδουλάκη.Στη συνάντηση φάνηκε η αδιαλλαξία της κυβέρνησης να ενσωματώσει βασικές προτάσεις τους στο νέο ιατρικό μισθολόγιο, που αφορούν το ύψος των τακτικών αποδοχών και τον τρόπο υπολογισμού των εφημεριών.

Η απεργία αποφασίστηκε να συνεχιστεί μέχρι την Πέμπτη, καθώς το απόγευμα της ίδιας μέρας θα υπάρξει νέα συνάντηση με τον υφυπουργό Οικονομικών. Την ώρα της συνάντησης - θα γίνει το απόγευμα - οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας και Πειραιά θα περικυκλώσουν το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Σημειώνεται ότι χτες αργά το απόγευμα η ΟΕΝΓΕ και η ΕΙΝΑΠ είχαν διαδοχικές συναντήσεις με τον υπουργό Υγείας - Πρόνοιας Κ. Γείτονα.Επίσης, η ΕΙΝΑΠ ζητεί συνάντηση και με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας Γ. Παπαντωνίου.

Σήμερα, ώρα 11 πμ, στο Νοσοκομείο "Σωτηρία", θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση της ΕΙΝΑΠ, όπου θα γίνει πρόταση για παραπέρα κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Το ΚΚΕ

Επίκαιρη Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας - Πρόνοιας Κ. Γείτονα,με αφορμή τις κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών που διεκδικούν νέο ιατρικό μισθολόγιο, σύμφωνα με τις προτάσεις των συνδικαλιστικών τους οργάνων και με αναδρομική ισχύ από 1.1.1997, κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Απ. Τασούλας.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ ερωτά τον υπουργό Υγείας - Πρόνοιας:

  • Θα ψηφιστεί νέο ιατρικό μισθολόγιο το 1997 και θα ισχύσει αναδρομικά από 1.1.1997, όπως ζητούν οι γιατροί;
  • Θα επιμείνει η κυβέρνηση να μην αναγνωρίζει την εφημερία των νοσοκομειακών γιατρών σαν αληθινή υπερωριακή απασχόληση και να μην την πληρώνει σαν τέτοια; Θα επιμείνει σε λογικές ποσοστών εφημερευόντων γιατρών έξω από τις πραγματικές και αληθινές ανάγκες των νοσοκομείων; Θα αναγνωρίσει την εφημερία ετοιμότητας σαν πραγματική ανάγκη και να την πληρώνει αξιοπρεπώς στο 60% της τιμής της ενεργούς, που θεωρούν απαραίτητο οι νοσοκομειακοί γιατροί, ώστε να μην ξαναγυρίσουμε στο απαράδεκτο καθεστώς των πλασματικών εφημεριών;
  • Θα αυξήσει τους βασικούς μισθούς σε σχέση με αυτούς που προτείνει το πόρισμα της Διυπουργικής Επιτροπής;
  • Θα αποδεχτεί το αίτημα για πλήρη μονιμότητα και αποκλειστική απασχόληση όλων των γιατρών των Δημοσίων Νοσοκομείων;
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η κυβέρνηση εμπαίζει γιατρούς και ασθενείς (2003-10-02 00:00:00.0)
Αγωνιστική ετοιμότητα των γιατρών (1998-10-25 00:00:00.0)
Δυναμική διεκδίκηση του μισθολογίου (1997-11-07 00:00:00.0)
Νέος κύκλος διαπραγματεύσεων (1997-11-06 00:00:00.0)
Απεργία γιατρών - στάση υγειονομικών (1997-10-23 00:00:00.0)
Σταθερά στην απεργία (1997-06-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ