Τετάρτη 19 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ενθουσίασε το ακροατήριο

Ενθουσίασε η τρίωρη σχεδόν συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου,την Κυριακή στο "Παλλάς", που ήταν κατάμεστο από κοινό κάθε ηλικίας και εκπροσώπους του πολιτικού κόσμου, μεταξύ των οποίων και ο επίτιμος Πρόεδρος του ΚΚΕ Χαρίλαος Φλωράκης,ο οποίος μετά τη συναυλία συνεχάρη θερμά το συνθέτη για την επιτυχία της συναυλίας του.

Το συμβολικό τραγούδι του Μήτσου Κασόλα κατά της δικτατορίας, που τραγούδησε ο συνθέτης πριν 24 χρόνια (τη βραδιά του Πολυτεχνείου και στην ταινία του Ζυλ Ντασσέν "Δοκιμή"), με δεύτερο ερμηνευτή το 1987 τον Παύλο Σιδηρόπουλο,το ερμήνευσαν στο "Παλλάς" ο Διονύσης Τσακνής και ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας,ενθουσιάζοντας το ακροατήριο.

Ολόκληρο "επιτελείο" γνωστών τραγουδιστών (Γ. Ανδρεάτος, Π. Θαλασσινός, Π. Γαϊτάνος, Χ. Γαργανουράκης, Β. Λαβίνα, Μ. Δημητριάδη, Β. Λέκκας), συνεπήραν το ακροατήριο με παλιά, πολυτραγουδισμένα τραγούδια του Μαρκόπουλου ("Μαλαματένια λόγια", "Τα λόγια και τα χρόνια", "Χίλια μύρια κύματα", "Μιλώ για τα παιδιά μου", "Παραπονεμένα λόγια", "Ζάβαρα - κάτρα - νέμια" κ. ά.) και τραγούδια από τους καινούριους δίσκους του "Θα σε βρω όπου και να 'σαι" και "Δίας",με τη συνοδεία της ορχήστρας "Παλίντονος Αρμονία".Την παρουσίαση της συναυλίας και τα σχόλια έκανε ο Στράτος Τζώρτζογλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ