Τετάρτη 19 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Συμπόσιο Μουσειολογίας

"Η Μουσειολογία στον 21ο αιώνα: Θεωρία και Πράξη" είναι το θέμα του Διεθνούς Συμποσίου, που πραγματοποιείται από 21 έως 24 του Νοέμβρη στο Αμφιθέατρο της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Την πρωτοβουλία και την ευθύνη της διοργάνωσης έχουν το υπουργείο Πολιτισμού,το Ελληνικό Τμήμα του ICOM και ο Τομέας Ιστορίας Αρχιτεκτονικής, Ιστορίας Τέχνης, Αρχιτεκτονικής, Μορφολογίας και Αναστήλωσης του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του ΑΠΘ. Στόχος του Συμποσίου είναι να διερευνήσει τις σύγχρονες μουσειολογικές τάσεις σχετικά με τη διαφύλαξη, ανάδειξη, προβολή και επικοινωνία της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς.

Θα μιλήσουν επιστήμονες από το εξωτερικό και ειδικοί από την Ελλάδα. Ανάμεσά τους οι: Γ. Τζεδάκις (προϊστάμενος Διεύθυνσης Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του ΥΠΠΟ), Ν. Ζίας (προϊστάμενος Διεύθυνσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων του ΥΠΠΟ), Ε. Φιλιπποπούλου (προϊσταμένη της Διεύθυνσης Μελετών Μουσείων) Αι. Δημακοπούλου (Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο), Α. Ε. Αρβελέρ (πρύτανης του Πανεπιστημίου της Ευρώπης), Ν. Γουλανδρή (Μουσείο Φυσικής Ιστορίας), Ντ. Γουλανδρή (Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης) κ. ά.

Τα συμπεράσματα του Συμποσίου θα συμβάλουν στην υποστήριξη του Διατμηματικού Μεταπτυχιακού Μουσειολογίας που ιδρύεται και θα λειτουργήσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ