Τετάρτη 19 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μελωδικές γωνιές
  • Μια συντροφιά νέων ανθρώπων ετοίμασε για φέτος ένα ξεχωριστό πρόγραμμα με τραγούδια που μας σημάδεψαν στο πέρασμα των χρόνων, αλλά και νεότερα, που σφραγίζουν στο παρόν. Ο Πέτρος Γαϊτάνος,η Αναστασία Μουτσάτσου,η Αννα Ζήση,η Καίτη Κουλιά και ο Γιώργος Περαντάκος,από σήμερα, θα βρίσκονται στο "Ταμπού" (Αντήνορος 42).
  • Το "Μακάρι" (Ζωοδόχου Πηγής 125 και Κομνηνών) σήμερα φιλοξενεί τον Τζόνυ Βαβούρα με ροκ μπαλάντες και ροκ. Αύριο, ο Αλέξης Ροζάκης και το "Μυστήριο Τρένο" τραγουδάνε τζαζ με ούτι και βιολί.
  • Φιλική και ζεστή ατμόσφαιρα με καλό ελληνικό τραγούδι υπόσχονται η Δήμητρα Γαλάνη,ο Μανώλης Λιδάκης,η Κορίνα Βένη και ο Δημήτρης Μπάσης,που αυτό το χειμώνα συναντήθηκαν στη "Μέδουσα" (Σκουφά 59).
  • Οι φετινές χειμωνιάτικες νύχτες κάτω από την "Πανσέληνο" (Ανδριανού 101, Πλάκα) θα είναι ζεστές... Ο Παντελή Θαλασσινός και ο Γεράσιμος Ανδρεάτος,μέσα σε ατμόσφαιρα πλακιώτικης μπουάτ, ενώνουν το παλιό με το νέο και παρουσιάζουν δικά τους τραγούδια κι ακόμα δημοτικά, λαϊκά, νησιώτικα και ρεμπέτικα. Μαζί τους, η Σοφία Παπάζογλου,η Γεωργία Γρηγοριάδου και ηΝίκη Ξυλούρη.
  • Το "2 επί 3" (Ωγύγου 2 και Ναυάρχου Αποστόλου, Ψυρρή) μπορεί να φαίνεται... μικρό, αλλά χωράει πολλά "Παντελώς Χειροποίητα" τραγούδια. Εκεί κάθε Σάββατο και Κυριακή μεσημέρι, σας περιμένει ο Παντελής Αμπαζής με τη μουσική παρέα του.
  • Ρεμπέτικα, λαϊκά και νησιώτικα παρουσιάζουν στο "Διθύραμβο" (Λ. Κατσώνη 11, τέρμα Ιπποκράτους) οι: Φώντας Σταματέλος, Θάνος Κονιδάρης, Γιώτα Κοντονίκα, Νίκος Παπακώστας και Θανάσης Σύρος.
  • Το 1890 πολύ κοντά στην οδό Ναυπλίου,πολύ κοντά στην Ακαδημία Πλάτωνος, χτίστηκε ένα δημοτικό σχολείο. Για πολλά χρόνια, οι μαυροπίνακες έμειναν άδειοι. Σήμερα "Το σχολείο" έγινε μουσικό μεζεδοπωλείο, που ενώνει το χτες με το σήμερα.
  • Για τρίτη χρόνια, ο Δημήτρης Μητροπάνος φιλοξενείται στην Αποθήκη του "Μύλου" της Θεσσαλονίκης μέχρι 14 του Δεκέμβρη. Παλιά και καινούρια αγαπημένα τραγούδια θα ερμηνεύουν μαζί του ο Νίκος Ζιώγαλας,ο Μανώλης Χατζημανώλης και η Στέλλα Χροναίου.
  • Το "Ιζαμπέλα Λάιβ",ένα από τα δημοφιλέστερα μουσικά στέκια της Ρόδου ανοίγει πάλι, με καλό ελληνικό τραγούδια και πολύ έθνικ. Εκεί συναντήθηκαν οι: Κρινιώ Νικολάου, Αργυρώ Καπάρου, Δημήτρης Ματσούκας, Κώστας Μπαλταζάνης και η Μάρθα Μορολεόν, που φέρνει ισπανόφωνες μελωδίες.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ