Πέμπτη 20 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΞΑΝΘΗ - ΑΕΚ 2 - 1
Ανοιχτή η πρόκριση

"Γλυκιά" ήττα για την ΑΕΚ στην Ξάνθη, αφού το τελικό 2 - 1 είναι ανατρέψιμο στον επαναληπτικό της Αθήνας. Οχι πως η κάτοχος του τροπαίου δε θα ήθελε νίκη, αλλά το ποθητό πραγματοποιείται όταν σπρώχνεις την μπάλα στα δίχτυα και οι "κιτρινόμαυροι" παίχτες, παρά τις ευκαιρίες, το έκαναν μόνο μια φορά. Πάντως το παιχνίδι ήταν ανοιχτό και αμφότεροι οι αντίπαλοι μπορούσαν να πετύχουν περισσότερα.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν φουριόζοι και μόλις στο 8' είδαν την μπάλα από κεφαλιά του Νικολα'ϊδη να σταματάει στο δοκάρι. Στο 13' ο Ατματσίδης έδιωξε εξεπαφής σουτ του Ανταμτσιουκ και δύο λεπτά αργότερα σχεδόν το ίδιο έκανε ο Μπούτσεκ στον Μπατίστα. Ομως στο 18' μ' ένα δυνατό σουτ του Κασάπη μέσα από την περιοχή άνοιξε το σκορ.

Τρία λεπτά πριν τελειώσει το ημίχρονο ο Ατματσίδης απέκρουσε σουτ του Ζήκου αλλά η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα. Στο 51' η μπάλα βρήκε το χέρι του Καλιτζάκη και οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι. Τη νίκη πήραν στο 57' όταν σουτ από τον Χάβο, μετά από κόντρα, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ατματσίδη και διαμορφώθηκε το τελικό 2 - 1.

Ο Γ. Μαντζουράκης δήλωσε ευχαριστημένος γιατί "κερδίσαμε την αήττητη εκτός έδρας ΑΕΚ, αλλά και επειδή καταφέραμε ν' ανατρέψουμε το σκορ. Μας μένουν ακόμα 90' να κυνηγήσουμε την έκπληξη". Από την πλευρά του ο Ντουμιτρίου είχε παράπονα από την αστοχία των παιχτών του και την απώλεια αρκετών "κλασικών" ευκαιριών. "Μπορούσαμε να πετύχουμε και άλλα γκολ. Εχουμε τη ρεβάνς για να διεκδικήσουμε την πρόκριση" ανέφερε.

ΞΑΝΘΗ: Μπούτσεκ, Παπαδημητρίου, Βενετίδης, Κεχαγιάς, Αντζας, Χάβος, Ανταμτσιουκ (54' Ηλιόπουλος), Ζήκος, Τεγγελίδης (78' Αντωνίου), Σέμπουε (84' Χατζηιλήδης), Μάγγαν.

ΑΕΚ: Ατματσίδης, Κοπιτσής, Κασάπης, Κωστένογλου, Καλιτζάκης, Μαχαιρίδης (81' Κατσαβός), Γκρέταρσον, Σαβέφσκι (54' Βλάχος), Μαρτσέλο, Μπατίστα (70' Πλατάκης), Νικολα'ϊδης.

Την κίτρινη κάρτα του διαιτητή Κωνσταντινίδη αντίκρισαν οι Τεγγελίδης, Βενετίδης, Κεχαγιάς, Βλάχος, Μάγγαν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ