Παρασκευή 21 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Πορεία "Προς Ελευσίνα"

"Προς Ελευσίνα" πορεύεται από σήμερα το "Ανοιχτό Θέατρο".Πρόκειται για το έργο του Παύλου Μάτεσι,που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία και μουσική επιμέλεια Γιώργου Μιχαηλίδη,σκηνικά - κοστούμια Αγνής Ντούτση.Τους ρόλους ερμηνεύουν: Ντίνα Μιχαηλίδη, Μπελλά Μπερδούση, Μαριέττα Σγουρδαίου, Σπύρος Κωνσταντόπουλος, Νίκος Καραγεώργος, Μηνάς Χατζησάββας κ. ά.

Γραμμένο το 1992, το έργο βασίζεται στο περίφημο μυθιστόρημα του Φόνκερ "Καθώς ψυχορραγώ" και παρακολουθεί την πορεία μιας οικογένειας προς τη θάλασσα και ταυτόχρονα τη διαδικασία της κάθαρσής της, καθώς τα μέλη της έχει στιγματίσει η αιμομειξία. Μια πορεία που, όπως είπε σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου ο Γιώργος Μιχαηλίδης,"δεν οδηγεί στον τόπο των Ελευσινίων Μυστηρίων, αλλά σε μια διαδικασία μύησης των ηρώων, με τέρμα την ίδια τη ζωή. Παράλληλα υπάρχει μια γοητευτική δύναμη στη λιτότητα και τη σιωπή των προσώπων, έτσι που η κάθε τους λέξη και η κάθε τους κίνηση αποκτά τη βαρύτητα της σημασίας".

Από την πλευρά του ο Παύλος Μάτεσις σημειώνει ότι "οι δύο εντελώς διαφορετικές, αλλά εξίσου συγκλονιστικές "αναγνώσεις", του έργου, το 1995 από τους Γιουγκοσλάβους στο Βελιγράδι και τώρα από τον Γιώργο Μιχαηλίδη με τους ηθοποιούς του "Ανοιχτού Θεάτρου", με πείθουν πως το έργο επιδέχεται πολλαπλές αντιμετωπίσεις".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ