Σάββατο 22 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΣΚ ΔΕΗ
Να λειτουργήσουν τα όργανα της ΓΕΝΟΠ

Την απαράδεκτη τακτική των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ στο ΔΣ της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ,οι οποίες για δεύτερη συνεχή φορά προχτές ανέβαλαν την προγραμματισμένη συνεδρίαση της διοίκησης της Ομοσπονδίας, παρόλο που όλοι οι σύμβουλοι ήταν παρόντες, καταγγέλλει η ΕΣΚ ΔΕΗ."Αναζητούν μέσα από διαβουλεύσεις και παζάρια τον τρόπο να συμβάλουν στην υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής, που στόχο έχει: Την αποδιάρθρωση και ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ,το σάρωμα του ασφαλιστικού μας συστήματος και τη δημιουργία ταμείου αμφίβολης βιωσιμότητας, με ταυτόχρονη αφαίρεση παροχών", τονίζει η ΕΣΚ στην ανακοίνωσή της για τις συγκεκριμένες παρατάξεις.

Παράλληλα, η ΕΣΚ καλεί "όλα τα μέλη του ΔΣ της ΓΕΝΟΠ και των πρωτοβάθμιων σωματείων να αναλάβουν τις ευθύνες που τους έχουν χρεώσει οι εργαζόμενοι. Να απαιτήσουν τη λειτουργία των οργάνων του συνδικαλιστικού κινήματος στην κατεύθυνση της οργάνωσης της πάλης των εργαζομένων, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση και τη διάλυση του ασφαλιστικούσυστήματος.

Ταυτόχρονα καλεί τους εργαζόμενους "να ανατρέψουν αυτή την κατάσταση μέσα από μαζικές διαδικασίες. Να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους με πρωτοβουλίες και συσπειρώσεις πάλης σε κάθε χώρο δουλιάς", για να δοθεί διέξοδος μέσα από μαζικούς και ενωτικούς αγώνες και να αλλάξουν οι συσχετισμοί, ώστε το συνδικαλιστικό κίνημα "να εκφράσει τις απαιτήσεις και τα συμφέροντα των εργαζομένων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ