Τρίτη 25 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επιχείρηση τρομοκράτησης μελών της ΚΝΕ
  • "Αγνωστοι" επιτέθηκαν σε μέλος του Γραφείου της Σπουδάζουσας χτες στη Νομική
  • Το Σάββατο το βράδυ, με το πρόσχημα της εξακρίβωσης στοιχείων, αστυνομικοί οδήγησαν στο τμήμα μέλος της ΚΝΕ
  • "Η τρομοκρατία δε θα περάσει" τονίζουν το ΚΣ της ΚΝΕ και η Επιτροπή Πόλης της ΚΟΑ του ΚΚΕ

Στο επίκεντρο επιχείρησης τρομοκράτησης βρέθηκαν τις τελευταίες μέρες μέλη της ΚΝΕ, που ήρθαν αντιμέτωποι με τον αστυνομικό αυταρχισμό και επιθέσεις "αναρχικών". Το ΚΣ της ΚΝΕ με ανακοίνωσή του καταδικάζει την επιχείρηση αυταρχισμού και τρομοκρατίας και δηλώνει ρητά ότι "σε ΚΚΕ και ΚΝΕ δεν περνάει η τρομοκρατία", ενώ η Επιτροπή Πόλης της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας δηλώνει ότι "ο αντικομμουνισμός και η κρατική τρομοκρατία δε θα περάσουν".

Αντιμέτωπος με τον αστυνομικό αυταρχισμό βρέθηκε το Σάββατο το βράδυ μέλος της ΚΝΕ, σπουδαστής σε ιδιωτική σχολή, όταν αστυνομικοί σταμάτησαν αυτόν και την παρέα του στην πλατεία Κάνιγγος για εξακρίβωση στοιχείων. Παρόλο που κανένας δεν είχε μαζί του την αστυνομική του ταυτότητα, οι αστυνομικοί "επέλεξαν" το μέλος της ΚΝΕ, το οποίο και οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα για εξακρίβωση στοιχείων, φορώντας του μάλιστα χειροπέδες, ενώ δέχτηκε και προπηλακισμούς μέσα στο περιπολικό. Οπως φάνηκε, η εξακρίβωση στοιχείων ήταν το πρόσχημα, καθώς - όπως δήλωσαν αστυνομικοί - τον αναγνώρισαν από τη συμμετοχή του στην κινητοποίηση συνδικαλιστών, που διαμαρτύρονταν για την υπονόμευση των λαϊκών αγώνων μέσα από τη ΝΕΤ. Μετά από παρέμβαση του βουλευτή του ΚΚΕ Μ. Κωστόπουλου,αφέθηκε ελεύθερος, ωστόσο εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η καταγγελία για τη συμπεριφορά των αστυνομικών δεν καταγράφτηκε στο βιβλίο συμβάντων του Αστυνομικού Τμήματος Εξαρχείων όπου τον μετέφεραν. Εξάλλου από το τμήμα φαίνεται ότι δεν ενημέρωσαν ούτε την προϊστάμενη Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών, αφού ο ταξίαρχος Γ. Σκαλτσάς όταν ρωτήθηκε σχετικά, δήλωνε άγνοια.

Χτες το πρωί, ο Γ. Παπαδόπουλος, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Φοιτητών Οικονομικού και μέλος του Γραφείου της Σπουδάζουσας, δέχτηκε επίθεση από αγνώστους στη Νομική. Σε ό,τι αφορά το λόγο της επίθεσης, οι έξι "άγνωστοι" δεν άφησαν περιθώρια για αμφιβολίες, καθώς τον πλησίασαν και τον ρώτησαν αν είναι μέλος της ΚΝΕ και αν συμμετείχε στην περιφρούρηση του Πολυτεχνείου (!). Στη συνέχεια, με το γνωστό άνανδρο τρόπο, τον χτύπησαν σε όλο του το σώμα και διέφυγαν.

Το ΚΣ της ΚΝΕ

Το Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ με αφορμή τα παραπάνω περιστατικά εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία τονίζει: "Επιχείρηση αυταρχισμού και τρομοκρατίας σε βάρος μελών της ΚΝΕ βρίσκεται σε εξέλιξη, στην οποία παίρνουν μέρος αστυνομία και "αναρχικοί". Η σημαντική συμβολή της Οργάνωσης στην επιτυχία των εκδηλώσεων του Πολυτεχνείου, στην περιφρούρησή τους, η μαζική συμμετοχή της νεολαίας στη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία στην Αμερικάνικη Πρεσβεία, η άνοδος του κύρους της ΚΝΕ και της επιρροής του ΚΚΕ στη νεολαία, έχει θορυβήσει πολλούς, που προσπαθούν με κάθε τρόπο να τρομοκρατήσουν τα μέλη της Οργάνωσης, να χτυπήσουν το νεολαιίστικο κίνημα, χτυπώντας την ίδια την καρδιά του, την ΚΝΕ.

Το Σάββατο το βράδυ, αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στην Πλατεία Κάνιγγος, συνέλαβαν στέλεχος της ΚΝΕ, με το πρόσχημα της εξακρίβωσης στοιχείων, στην ουσία όμως, όπως οι ίδιοι δήλωσαν, επειδή τον αναγνώρισαν από τη συμμετοχή του σε πρόσφατη κινητοποίηση συνδικαλιστών και εργαζομένων έξω από τη ΝΕΤ. Αφού του φόρεσαν χειροπέδες, με απειλές για την αγωνιστική του δράση και χτυπήματα, μέσα στο περιπολικό, τον οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα.

Σήμερα (σ. σ. χτες), ομάδα αναρχοφασιστοειδών επιτέθηκαν άνανδρα στο σύντροφο Γιάννη Παπαδόπουλο, μέλος του Γραφείου της Οργάνωσης Σπουδάζουσας της ΚΝΕ, μέσα στη Νομική Σχολή, κι αφού τον χτύπησαν άσχημα, έσπευσαν να εξαφανιστούν.

Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι ούτε ο αυταρχισμός, ούτε οι τραμπουκισμοί είναι σε θέση να τρομοκρατήσουν τα μέλη της ΚΝΕ. Δυναμώνοντας τους αγώνες μας, δυναμώνοντας την Οργάνωσή μας, απαντάμε στην επιχείρηση τρομοκρατίας, από όπου κι αν προέρχεται.

Καλούμε τα μέλη της ΚΝΕ, τη νεολαία, όλο το λαό να δώσουν άμεση και αποφασιστική απάντηση στον αυταρχισμό και τους τραμπουκισμούς.

Σε ΚΚΕ και ΚΝΕ δεν περνάει η τρομοκρατία", καταλήγει η ανακοίνωση.

Η Επιτροπή Πόλης της ΚΟΑ

Η Επιτροπή Πόλης της ΚΟΑ του ΚΚΕ καταγγέλλει το νέο κρούσμα της κυβερνητικής πολιτικής, με την παράνομη σύλληψη μέλους της ΚΝΕ, το Σάββατο 22 Νοέμβρη, στην πλατεία Κάνιγγος, από δυνάμεις των ΜΑΤ.

"Οι δυνάμεις των ΜΑΤ συνέλαβαν και προπηλάκισαν το μέλος της ΚΝΕ για τη συμμετοχή του στην πρόσφατη διαδήλωση εκατοντάδων συνδικαλιστών στις 12/11 έξω από το υπουργείο Τύπου και ΜΜΕ, με αίτημα να σταματήσει από την κρατική ΝΕΤ η επιχείρηση παραχάραξης της ιστορίας του τόπου, του χυδαίου αντικομμουνισμού και της συκοφάντησης των λαϊκών αγώνων", τονίζεται. "Η παράνομη σύλληψη μέλους της ΚΝΕ και η μεταφορά του με χειροπέδες (!!) στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων είναι ένα ακόμα δείγμα του αντικομμουνιστικού - αντιλαϊκού κατήφορου της κυβέρνησης. Αποκαλύπτεται ο φόβος κυβέρνησης - ολιγαρχίας μπροστά στην άνοδο της πολιτικής επιρροής του ΚΚΕ σε πλατύτερα λαϊκά στρώματα, στην άνοδο των λαϊκών αγώνων".

Η ΕΠ της ΚΟΑ τονίζει ότι "ο αντικομμουνισμός και η κρατική τρομοκρατία δε θα περάσουν.Η ΕΠ της ΚΟΑ του ΚΚΕ, τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, προχωράμε για την επιτυχία του συλλαλητηρίου Λαϊκής Αντεπίθεσης, κόντρα στην πολιτική κυβέρνησης - ολιγαρχίας - Ευρωπαϊκής Ενωσης την Τετάρτη 3 Δεκέμβρη 7 μ.μ. στο Πεδίον του Αρεως", καταλήγει η ανακοίνωση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με χειροπέδες προσήχθη εργαζόμενη στο Αστυνομικό Τμήμα (2021-07-07 00:00:00.0)
Καταγγέλλει προσπάθεια εκφοβισμού του λαού (2010-04-20 00:00:00.0)
Προσχεδιασμένο επεισόδιο κατά μελών της ΚΝΕ (2002-06-12 00:00:00.0)
Ληστεία σε αστυνομικό τμήμα! (2001-10-02 00:00:00.0)
Νέο κρούσμα κυβερνητικού αυταρχισμού (2001-05-10 00:00:00.0)
Η κυβέρνηση προ των ευθυνών της για τον αυταρχισμό (1998-04-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ