Τρίτη 25 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ξεγράφουν τους μικρούς βαμβακοπαραγωγούς

Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Το ζήτημα που προκύπτει από την άρνηση της κυβέρνησης να καταβάλει αποζημιώσεις σε 2.500 μικροβαμβακοπαραγωγούς του Ν. Καρδίτσας, αλλά και σε άλλους μικροπαραγωγούς της χώρας, για τις καταστροφές που υπέστησαν πέρσι από την κακοκαιρία, με την αιτιολογία ότι είχαν εξωγεωργικό εισόδημα, έφερε με Επίκαιρη Ερώτηση, που κατέθεσε στη Βουλή, ο βουλευτής του ΚΚΕ Βαγγέλης Μπούτας.

Οπως επισημαίνεται στην Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, η άρνηση της κυβέρνησης να καταβάλει τις αποζημιώσεις στους μικροπαραγωγούς βαμβακιού επειδή είχαν και εξωγεωργικό εισόδημα, που προέρχεται κύρια από εποχιακή μισθωτή απασχόληση και άλλες πηγές, έχει δημιουργήσει σοβαρή κοινωνική αδικία. Επιπλέον, με το διαχωρισμό αυτό επιβεβαιώνονται οι φόβοι των μικροαγροτών για τους πραγματικούς στόχους της εφαρμογής του Μητρώου Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων, δηλαδή για επιτάχυνση του ξεκληρίσματός τους, αφού πολλούς από αυτούς που έχουν εξωγεωργικό εισόδημα δεν τους θεωρεί κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και τους εξαιρεί από τις όποιες επιδοτήσεις.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ ρωτά τον υπουργό Γεωργίας, Στ. Τζουμάκα, αν θα καταβάλει και πότε τις αποζημιώσεις και σε αυτούς τους αγρότες. Και αν θα χρησιμοποιήσει το Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων σαν εργαλείο επιτάχυνσης του ξεκληρίσματος των μικροπαραγωγών που έχουν και εξωγεωργικό εισόδημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ