Τρίτη 25 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ
Αύριο η γενική συνέλευση της ΕΙΝΑΠ

Συνεχίζεται σήμερα και αύριο η απεργία

Μόνο τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά θα εξυπηρετούνται μέχρι αύριο στα Νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου. Οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αθήνας και του Πειραιά, στην τελευταία γενική συνέλευση, αποφάσισαν να κάνουν απεργία μέχρι την Τετάρτη και νέα γενική συνέλευση την ίδια μέρα, ώρα 11πμ, στο Νοσοκομείο"Σωτηρία". Διεκδικούν την προώθηση, άμεσα, ενός ικανοποιητικού νέου ιατρικού μισθολογίου.

Στην τελευταία συνάντηση με τους εκπροσώπους των νοσοκομειακών γιατρών, ο υφυπουργός Οικονομικών υποσχέθηκε το νέο ιατρικό μισθολόγιο να κατατεθεί στη Βουλή εν τέλει - μετά από έναν χρόνο αναβολών - στο τέλος του μήνα και να ισχύσει από 1.1.1998. Οι γιατροί, μεταξύ άλλων, ζητούν να ψηφιστεί εντός του 1997 ώστε να έχει αναδρομική ισχύ από 1.1.1997.

Βέβαια, στη συνάντηση προέκυψαν νέα δεδομένα, όσον αφορά τον τρόπο υπολογισμού των εφημεριών, σε σχέση με την πρόταση της διυπουργικής επιτροπής. Ο υφυπουργός έκανε δεκτό το αίτημα των γιατρών για σύνδεση της εφημερίας με το βασικό μισθό, ενώ οι εφημερίες ετοιμότητας καθορίζονται στο ύψος του 40% των αντίστοιχων εφημεριών ενέργειας και όχι στο 60% που ζητούν οι γιατροί. Ωστόσο, ο υφυπουργός εμμένει στην απόφασή του να μην αυξήσει το ύψος των τακτικών αποδοχών, σε σχέση με την πρόταση της διυπουργικής επιτροπής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ